На Житомирщині перевірили доступність соціальних об’єктів (ВІДЕО)

1 17 2 7149521387 2. пандус

Олександр Погребицький, власник продуктового магазину із міста Чуднова, 10 років тому біля маркету самостійно збудував пандус. Підприємець розповів, що до цього його ніхто не силував, ніхто не допомагав, але і не заважав. Усе будувалося ним на око.

Житомиряни, які пересуваються на візках і приїхали перевіряти доступність Чуднова для людей із особливими потребами, оцінили намагання підприємця. Незважаючи на те, що пандус збудовано фактично аматором і без дотримання будівельних норм, він вийшов непоганий. Але для зручнішого користування потрібно зробити деякі зміни.

Втім, за словами продавчині, попри те, що у Чуднівському районі проживають 72 людини, які користуються візками, у їхньому магазині вони бувають нечасто.

Громадські активісти перевірили й інші заклади, де є кнопки виклику та пандуси. А це – аптеки, магазини, районні управління Пенсійного фонду, адміністрацію тощо.

Чуднівська районна влада обіцяє змінити ситуацію. Для цього керівництво пропонує найближчим часом організувати зустріч із селищними і сільськими головами, чиновниками та людьми, які мають інвалідність.

Неля Ковалюк, голова Житомирської обласної громадської організації «Молодь. Жінка. Сім’я»: «Основна мета цієї перевірки не лише виправити архітектурні та будівельні помилки – понизити бордюри, розширити двері чи подовжити пандуси, а й показати, як живеться візочникам. Слід ламати бар’єри, робити все, щоб люди з інвалідністю відчували себе комфортно скрізь – на вулицях, на дорогах і в приміщеннях».

Галина Ковальчук


Житомирська ОДТРК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*