Розпочався збір підписів під петицією щодо перетворення Києва на безбар’єрне середовище

1 25 5 589632001 1. людей

До мера Віталія Кличко звернулась громадська організація «Підмога.інфо» з вимогою звернути увагу та вжити належних заходів для перетворення столиці в безбар’єрне середовище для людей з обмеженнями в пересуванні.

«Якщо ми хочемо перетворити Київ на європейську столицю, то маємо думати не лише про себе! Київ має бути зручним та комфортним для пересування для всіх без винятку, включаючи людей з обмеженнями в пересуванні. І мова йде не лише про людей з інвалідністю, яких в столиці проживає більше 150 тисяч. Ми говоримо про людей на інвалідних візках, похилого віку, тих, хто має тимчасові проблеми зі здоров’ям та про батьків з дітьми на візках», – пишуть активісти в петиції.

Петиція до мера – це один з кроків, до яких вдалися активісти. До цього команда «Підмога.інфо» вже проводила соціальний експеримент, у якому Соломія Вітвіцька та Ірена Карпа провели декілька годин на інвалідних візках. Під час експерименту дівчата виявили, що в деяких місцях їм було просто страшно їхати, а в деяких вони не могли впоратись без допомоги чоловіків та перехожих.

В петиції активісти висунули наступні вимоги до мера:

– реконструювати та обладнати місця загального користування відповідно до норм ДБН В.2.3-17:2006 «Доступність будівель для маломобільних груп населення» та забезпечити наявність пандусів та з’їздів,

– запровадити жорсткі норми, щодо нових об’єктів (житлові будинки, супермаркети, навчальні заклади, вокзали, доступ до них та інше) та встановити контроль за їх дотриманням,

– залучити до розробки нових архітектурних споруд громадськість та архітекторів, які зможуть враховувати дотримання норм безбар’єрності.

Петицію розміщено на сайті Київської міської ради: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=517

Для її розгляду в Київраді потрібно зібрати 10 тисяч підписів.

«Ми просимо підтримати нашу ініціативу та підписатись під петицією, а ми зі свого боку будемо і далі контролювати виконання місцевою владою наших вимог, вносити пропозиції та разом працювати над тим, щоб Київ став справжньою європейською столицею, де є місце для всіх верств населення», – розказав керівник ГО «Підмога.інфо» Олексій Краснощоков.

Контакти

ГО «Підмога.інфо»
Вікторія Онищенко
+38 050 97 25 474
+38 096 79 74 319

Ресурсний центр ГУРТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*