Для харків’ян-колясочників встановлюють пандуси в під’їздах

1 01 1 85142394572 1 2. пандуси

  1 01 1 85142394572 1

28 січня – Відкидний пандусний з’їзд встановили 28 січня у під’їзді №4 в будинку по пр. Тракторобудівників, 94а.

У цьому будинку на другому поверсі живе дівчина-візочник, волонтер Ольга Кравцова.

Як повідомив головний інженер підприємства, яке встановлює пандуси, Михайло Лисенко, вперше в місті облаштували спуск з другого на перший поверх, проклавши його через три сходових марши.

«Ми порадилися з мешканцями і вибрали найоптимальніший варіант, який би не заважав їм і був зручний Ользі. Пандус не важкий: одна його частина металева, а інша – дерев’яна. Тому він легкий в застосуванні, і його можна без труднощів відкрити», – розповів Михайло Лисенко.

За його словами, установлення таких пандусних з’їздів продовжиться. Завтра пандус встановлять на підйом до першого поверху в будинку по вул. Золочівській, 17а, пізніше – підйом до другого поверху на вул. Танкопія, 37. Всього в цьому році в місті буде змонтовано 10 таких пандусів і близько 80 звичайних, біля під’їздів і в інших місцях загального користування. Пандусами, за словами Михайла Лисенка, користуються не тільки люди з обмеженими можливостями, а й мами з колясками, літні люди.

«Це не остаточний список, він розширюватиметься, оскільки ми регулярно отримуємо звернення городян з проханням встановити пандус», – підкреслив Михайло Лисенко.

Як зазначила Ольга Кравцова, вона нещодавно перенесла операцію, тому з’їздом скористається пізніше. За її словами, установка пандуса допоможе їй без труднощів виходити на вулицю, тому що до цього її доводилося виносити на руках.

«За свою пенсію люди не можуть встановити пандуси самі, тому я рада, що отримала таку можливість. За родом своєї діяльності я спілкуюся з багатьма людьми, і більшість з них просто замкнуті у себе вдома. Нам потрібно більше пандусів. За останні роки Харків у цьому плані дуже змінився, сподіваюся, що буде зроблено ще більше», – зазначила дівчина.

Також вона повідомила, що навесні планує зі своїми друзями проїхати по всьому місту і створити інтерактивну карту для людей з обмеженими можливостями, на якій будуть вказані зручні транспортні маршрути, де розташовані будівлі та інші об’єкти, адаптовані для інвалідів-колясочників.

  1 01 1 85142394573 2

  1 01 1 85142394574 3

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*