Рівненських торговців учили співчуттю

1 15 1 IMG-Вікторія-Самчук 2. обмеженими можливостями, пандуси, інвалідністю

  1 15 1 IMG-Вікторія-Самчук 1

11 лютого у Рівному зібрали керівників торговельних підприємств міста, розказати їм, як потрібно облаштувати об’єкти торгівлі аби вони стали доступними для інвалідів та маломобільних груп населення. За взірець доступності радять брати нововідкрите приміщення ЦНАПу.

Кожна людина незалежно від своїх фізичних можливостей є потенційним клієнтом, у цьому намагалися переконати керівників торговельних підприємств Рівного. Але вони мають заради цього прибрати бар’єри, які заважають людям з обмеженими можливостями потрапити до їхніх закладів. Зокрема наголошували, що добре було б, якби у великих супермаркетах для слабозорих або незрячих людей був звуковий супровід, написи шрифтом Брайля. А для людей, які пересуваються на інвалідному візку, були облаштовані пандуси.

Керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», радник міського голови Петро Поліщук:

– Останнім часом набудували багато пандусів. Але якщо тільки відсотків десять з них – правильні, а в решті 90% випадків це гроші, викинуті на вітер. На такий пандус візочник не заїде. Там тільки діти можуть кататися на роликах. Нам дуже заважають металічні пандуси, які є в нас у місті, бо вони не під кожний візок підійдуть, а незряча чи слабозора людина може на такому пандусі перечепитися за металеві кутники і впасти. Для людей з порушеннями зору чи слуху робиться менше. Про наші проблеми менше знають і менше орієнтуються, що нам потрібно. Ми не вимагаємо від керівників торгівлі неможливого, але можна зробити звукові маячки, таких у нас немає жодного. Ми консультували будівельників ЦНАПу, то на його прикладі можна побачити, що таке доступність для людей з обмеженими можливостями. Щодо тактильної плитки для незрячих людей, то ми розуміємо, що вона коштує дорого, але ж і допомагає незрячим відчути ногами і тростинкою, де починається небезпечна зона – бордюр, сходи вверх.

В супермаркетах я вивчаю напам’ять, що де стоїть. А ось ціни на цінниках – не побачу, хотіло сяб, щоб трошки більшим шрифтом писали ціну і назву товару. Слабозорі покупці можуть фотографувати ціни, щоб потім збільшити їх на екрані і краще роздивитися. А в багатьох супермаркетах думають, що це конкуренти прийшли подивитися, які у них ціни і не дозволяють цього робити. В супермаркеті людині, яка погано бачить нереально, самостійно зважити овочі, фрукти тощо.

Член відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Вікторія Самчук:

– Є етика спілкування з людьми з інвалідністю, зокрема з порушенням зору. Найперше потрібно розуміти, що інвалід по зору – це не обов’язково повністю незрячий, він може мати залишок зору і від цього залежить його поведінка. Коли до супермаркету заходить така людина, то може стати при вході і розгубитися, бо не знає куди йти. Було б добре, якби працівник закладу, наприклад охоронець запитав, чи потрібна їй допомога.

Начальник управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування міськвиконкому Ігор Остапенко:

– Головне, щоб керівники закладів пропрацювали ці питання, аби наше управління отримало чітку відповідь від кожного закладу про те, що буде зроблено. У всіх супермаркетах при вході стоїть охоронець. Він має чітко знати своє завдання: якщо заходить людина з обмеженими можливостями, то він повинен запропонувати провести її до працівника, який допоможе їй зробити покупки.

Директор супермаркету “Наш Край” Наталя Бордюг:

– У нас є дуже багато покупців з обмеженими можливостями. Біля супермаркету є пандуси, і всі наші працівники знають, що коли така людина до нас приходить, то потрібно допомогти вибрати певний товар, назвати ціну, провести до каси, розповісти про новинки. Також ми працевлаштовуємо людей з обмеженими можливостями. Вони працюють у нас, наприклад, фасувальниками.

Ніла Вовчик

“7 днів”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*