«Вільний простір». Активісти створили інтерактивну мапу Києва

1 31 invalid68086324164. вільний простір

  1 25 2 mapa 1

Цей проект показує доступні місця столиці, які обладнані всім необхідним для вільного та безбар’єрного пересування людей з обмеженою мобільністю. Як працює сайт, та наскільки він є зручним дізнавалась Анна Голяка

За даними Департаменту архітектури та містобудування Києва, 55% людей мають обмеження в пересуванні. Це не лише люди з інвалідністю, до цієї категорії громадян також належать батьки з дітьми на візочках, люди похилого віку та ті, хто мають тимчасові проблеми зі здоров’ям, зазначає керівник Громадської організації «Підмога.інфо» Олексій Краснощоков:

Тому, щоб допомогти таким людям у пересуванні, і розробили карту «Вільний простір». Завдяки такій програмі будь-хто небайдужий може власноруч вплинути на стан справ у своєму місті. Потрібно лише зайти на сайт vprostir.info і позначити місця за відповідними критеріями доступності, говорить розробник та бізнес-аналітик компанії ЕМПІК Роман Константинов:

Як зазначає член Національної асамблеї інвалідів України Віталій Пчолкін, який сам вимушений переміщатись на візку, столиця нашої держави є недоступною для переміщення мало мобільних людей, винятком є хіба, що торгово-розважальні центри, але і там є свої мінуси: Подібних сайтів в Україні існує безліч, але чим цікавий саме vprostir.info та чим відрізняється від аналогових проектів розповів керівник Громадської організації «Підмога.інфо» Олексій Краснощоков:

Поки що сайт «Вільний простір» працює у тестовому режимі. Активісти запрошують всіх небайдужих долучатись, оцінювати та додавати об’єкти, формувати та відправляти скарги, а також вносити свої пропозиції щодо покращення роботи проекту. Наразі для сайту доступна мобільна версія, а також створюється мобільний додаток.

Анна Голяка. Радіо ЕРА ФМ.

Ера Медіа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*