У Львові після випадку зі «Sport life» розпочнуть перевірку спортивних комплексів

1 26 1 index 2. остап стадник, доступі

  1 26 1 index 1
Остап Стадник на сесії Львівської міськради. Фото Мирослав Пархомик / ZAXID.NET

Львівська міська рада розпочне перевірку доступності спортивних комплексів для людей із особливими потребами. Про це під час сесії 25 лютого заявив міський голова Андрій Садовий у відповідь на звернення Остапа Стадника, якому відмовили у доступі до фітнес-центру «Sport life».

«У нас буде можливість промоніторити всі інші спортивні заклади Львова, у тому числі басейни, з точки зору доступності для людей. Я розумію, що ця установа («Sport life» – ред.), про яку ви говорите, є приватною. Але вона розташована у Львові і тому повинна поважати рішення, які приймаються тут», – заявив Андрій Садовий.

Окрім того мер міста доручив провести із керівництвом фітнес-центру «Sport life» на вул. Зубрівській ще одну зустріч за участі керівників департаменту гуманітарної політики ЛМР і Сихівської райадміністрації, а також депутатів профільних комісій міськради.

«Я думаю, вони повинні зрозуміти помилковість своїх тлумачень. Якщо вони мають можливість допомогти людині, то мають це зробити», – додав Андрій Садовий.

Під час сесії 25 лютого перед депутатами міськради виступив Остап Стадник, якому двічі відмовляли у доступі до басейну у фітнес-центрі «Sport life». За його словами, після реакції журналістів адміністрація спорткомплексу відповіла, що через рік зможе задовольнити прохання Остапа Стадника займатися у басейні. За той час там мають намір переробити приміщення, аби до нього могли проходити люди на візках, і провести навчання серед своїх працівників.

«Але зрозуміло, що цей рік – це час, за який має статися щось, що змусило б мене передумати займатися у цьому центрі», – заявив Остап Стадник.

Нагадаємо, окрім випадку із Остапом Стадником за три роки існування фітнес-центру «Sport life» на Сихові було ще щонайменше три подібні ситуації. За словами клієнтів-візочників, яким відмовили у доступі до спортзалу, стандартне пояснення полягає у тому, що споруда не обладнана для відвідин людей з особливими потребами.

“Zaxid.net”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*