Робоча група розглядатиме питання реконструкції та обладнання будівель пандусами

1 26 4 1358839698 pandus. пандусами

24 лютого на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати підтримали петицію “Щодо проведення реконструкції та обладнання будівель пандусами та з’їздами для маломобільних верств населення”.

“За даними Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА), нині у столиці зареєстровано понад 156 тисяч людей з інвалідністю, з них більше 10 тисяч – діти-інваліди. На жаль, більшість з них не мають повноцінного доступу до адміністративних споруд, транспорту, медичних, соціальних та адміністративних послуг тощо. Тому облаштування місць громадського користування для людей з додатковими потребами — питання, яке потребує нагального вирішення. Адже, Київ, насправді, має бути зручним та комфортним для пересування для всіх без винятку”, – зазначив голова постійної комісії з питань охорони здоров’я Олег Гелевей.

Нагадаємо, громадська організація “Підмога.інфо”, яка є автором петиції закликає міську владу провести реконструкцію та обладнати, відповідно до норм, місця загального користування та забезпечити наявність пандусів та з’їздів. А також запровадити жорсткі норми, що зобов’яжуть нові об’єкти інфраструктури дотримуватися норм безбар’єрності.

Розглянувши петицію, депутати постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту прийняли рішення створити робочу групу за участю депутатів профільної комісії, постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, профільних Департаментів виконавчого органу Київради (КМДА) та громадських активістів.

Окрім того, прийнято рішення доручити Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА) та районним в місті Києві державним адміністраціям надати попередню узагальнену інформацію про стан виконання та результати обладнання пандусами об’єктів соціальної інфраструктури обслуговування населення.

Нагадаємо, вказана петиція набрала 10065 голосів, при мінімально необхідних 10000. Із повним текстом петиції можна ознайомитись за посиланням: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=517

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*