Львовом їздитимуть тролейбуси, які «говорять»

1 08 1 962716 2. тролейбуси

На львівських тролейбусах, що курсують за маршрутом №13, встановлять зовнішні звукові динаміки, які повідомлятимуть пасажирам на зупинках про номер тролейбуса, що під’їхав.

Про це в коментарі «Вголосу» повідомили у прес-службі ЛКП «Львівелектротранс».

Перші 14 звукових динаміків підприємство вже закупило і найближчим часом їх буде встановлено у 14-ти тролейбусах.

Як запевнили у «Львівелектротрансі», цю ініціативу спрямовано на людей з вадами зору, які без сторонньої допомоги не можуть дізнатися про номер тролейбуса чи трамвая.

Водночас громадський активіст Оксана Потимко зазначила, що маршрут №13 було обрано не випадково. За її словами, під час спілкування з керівництвом підприємства вирішили оснастити тролейбуси №13, бо саме за цим маршрутом мешкає багато інвалідів із зору.

«Урешті домовилися, що на 14-ти тролейбусах маршруту №13, які курсують у районі компактного проживання інвалідів із зору, встановлять зовнішні звукові динаміки. Завдяки їм незрячий пасажир на зупинці зможе без сторонньої допомоги дізнатися, який саме тролейбус під’їхав», – пояснила Оксана Потимко.

Вона також додала, що наразі спеціалісти «Львівелектротрансу» працюють над текстом, який звучатиме з динаміків. Уже є кілька варіантів, з-поміж яких оберуть найкращий.

Очікують, що перші звукові тролейбуси вийдуть на маршрут на початку травня. У перспективі – встановити динаміки на весь електротранспорт. Загалом Львовом курсують близько 70-ти тролейбусів і 80-ти трамваїв.

«Вголос»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*