Міський голова зустрівся з представниками громадських організацій інвалідів

1 18 2 82453922224 1 2. інвалідів

  1 18 2 82453922224 1

У п’ятницю, 15 квітня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та представники організацій обговорили ті питання, що турбують інвалідів міста.

Зокрема, облаштування громадських туалетів, які були б пристосовані для людей з обмеженими можливостями. Вже цього року з’являться три такі туалети в центрі: на вулицях Незалежності і Валова та у сквері Міцкевича. А до кінця 2018 року в місті повинно бути 7 модульних туалетів.

Поговорили й про доступність будівель для інвалідів, в першу чергу тих, в яких вони проживають. Міський голова пообіцяв, що в будинках, де можна облаштувати пандуси й там проживають інваліди, їх встановлять.

  1 18 2 82453922225 2

Також згадали про доступність громадського транспорту інвалідам-візочникам: забезпечення маршруток та тролейбусів необхідними пристроями, встановлення в транспорті внутрішнього та зовнішнього оповіщення номеру маршруту та назви зупинок. Дійшли згоди, що потрібно провести тренінг для водіїв громадського транспорту щодо того, як треба допомагати інвалідам.

«Цю зустріч ми провели, аби робити місто Івано-Франківськ комфортнішим для інвалідів, враховуючи їхню думку. Щоб не робити «для них без них». Ми почули пропозиції й всі вони будуть враховані при розробленні та втіленні відповідних проектів», – зазначив Руслан Марцінків.

Прес-служба

Офіційний сайт міста Івано-Франківська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*