Донецька ОДА схвалила план заходів по створенню безперешкодного середовища для інвалідів

1 30 3 1358839698 pandus 2. маломобільних, обмеженими можливостями

26 травня під час засідання колегії голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський наголосив, що всі інфраструктурні об’єкти, які постануть в області, повинні враховувати потреби осіб з обмеженими можливостями.

«Готуючи експертні висновки, враховуйте доступ маломобільних громадян до тих чи інших об’єктів, без нього документи не прийматиму», – підкреслив очільник ОДА.

Окрім цього, він поставив завдання перед управлінням містобудування та архітектури розробити чіткий план дій із кожним міським головою. Всі населені пункти мають визначити терміни, в які люди з обмеженими можливостями отримають вільний доступ до будівель та транспорту.

Як доповів начальник обласного управління містобудування та архітектури Володимир Кузьменко, за 2010-2015 роки елементами доступності для людей з обмеженими можливостями вже обладнано 1434 будівлі житлово-комунального призначення, 934 з яких забезпечено усім необхідним для тих, хто пересувається у візках.

Станом на квітень 2016 року на території області, підконтрольній українській владі, встановлено 26 звукових світлофорів, найбільше з них у Маріуполі (17) та Краматорську (4). Також на Донеччині працює 31 одиниця громадського транспорту, які пристосовано для потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Більша частина з них – 16 одиниць – їздять вулицями Маріуполя.

«Робота по створенню сприятливих умов життєдіяльності маломобільних груп населення не припиняється. Перед нами стоять завдання за трьома основними напрямками доступності: архітектурна, транспортна та інформаційна», – наголосив Володимир Кузьменко.

Колегія постановила управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації розробити обласний план заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для маломобільних груп населення.

До 2017 року департамент розвитку базових галузей промисловості спільно з виконавчими органами влади має вирішити питання щодо оновлення рухомого складу пасажирського транспорту з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

Також в області будуть вжиті заходи по забезпеченню субтитрування або перекладу на жестову мову офіційних повідомлень, виступів та звернень на телебаченні голів райдержадміністрацій, міських голів та їх заступників.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Донецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*