Екскурсії на візках. Студенти Херсона пропонують облаштувати туристичні шляхи для людей з обмеженими можливостями

1 04 1 article 239995 photo0 68967 mid315 2. людей

 1 04 1 article 239995 photo0 68967 mid315 1Історичні місця у Херсоні недоступні людям з обмеженими можливостями – на собі перевірили третьокурсники місцевого політехнічного коледжу. Аби надати справі наукового підґрунтя, студенти захистили курсову роботу, де показали, як зробити екскурсійні маршрути доступними для такої категорії людей. Зі своїми пропозиціями тепер йдуть до депутатів міськради. Більше про це – кореспондентка “Радіо-Ера” у Херсоні Ксенія Станіславська

«З чого починалося місто» – під такою назвою у Херсоні діє кілька туристичних шляхів. Саме їм присвятили свою курсову роботу третьокурсники місцевого політехнічного коледжу та їхні помічники – волонтери–викладачі. Вердикт команди – невтішний. На історичних маршрутах чимало перепон для руху людей на візках. Зокрема, паркові доріжки та тротуари із вибоїнами та занадто високими бортами, немає пандусів і ліфтів. Говорить студентка Діана Муравицька….

Дефектний акт екскурсійних маршрутів студенти підкріпили кошторисом робіт, які потрібно виконати. Підрахували, аби створити безбар’єрний простір для інвалідів, місто має вкласти лише 115 тисяч гривень. Курсова робота студентів спеціальності «Економіка підприємства» – це і новий досвід, і можливість отримати практичні навички у своїй майбутній професії, – вважають їхні дорослі помічники.

Ґрунтовну роботу майбутніх економістів і її користь для громади викладацька комісія оцінила найвищим балом. Тепер уся команда готова йти до депутатів міськради, в надії на виділення коштів.

Ксенія Станіславська із Херсона спеціально для радіо Ера.

Ера Медіа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*