Із засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

1 14 3 17853048 8623ede1 1 2. доступності, особливими потребами

 1 14 3 17853048 8623ede1 1

12 липня у міськвиконкомі відбулося засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітету Полтавської міської ради. Провів його заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, голова комітету Віталій Нікіпелов.

На засідання були запрошені представники структурних підрозділів міськвиконкому, а також громадських організацій людей з особливими потребами.

Учасники комітету обговорювали найактуальніші питання забезпечення комфортного пересування містом людей з особливими потребами.

За пропозиціями членів комітету було складено реєстр об’єктів, які повинні бути обладнані засобами безперешкодного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Даний реєстр розроблявся також відповідно до звернень мешканців міста.

У ході засідання акцентувалася увага на дотриманні державних будівельних норм при проведенні робіт з ремонту, реконструкції доріг та тротуарів.

 1 14 3 17853048 569cc46c 2

– На жаль, на сьогодні наше місто не є зручним і доступним для людей з особливими потребами. Якщо ми прагнемо до європейських стандартів, то у нас немає іншого шляху, як зробити усе можливе, щоб люди з особливими потребами почувалися захищеними і їм було зручно, – зауважив голова комітету доступності Віталій Нікіпелов.

На засіданні були визначені пріоритетні напрями забезпечення доступу до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, житлових будинків, об’єктів адміністративного та соціального призначення.

Крім того, як першочергові, визначено заходи щодо покращення стану доступності будівлі міської ради. Зокрема, обладнання туалету для людей з обмеженими можливостями, облаштування позначок для людей із вадами зору.

У ході роботи також постало питання щодо вирішення доступності 2-го поверху будівлі міської ради та території навколо неї. Усі заходи і способи реалізації будуть визначатися робочою групою в робочому порядку.

Полтавська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*