Кіровоградщина без бар’єрів

1 14 4 1207160301 2. доступності, обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

 1 14 4 1207160301 1

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Мільто відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Звертаючись до присутніх, посадовець відзначив, що питання створення умов для доступності осіб з обмеженими фізичними можливостями залишається надзвичайно актуальним для нашого суспільства. – Суспільство і влада мають зробити все від них залежне, аби створити для цієї категорії населення безбар’єрне середовище, забезпечити їм безперешкодний доступ до об’єктів житлового та громадського призначення, надати можливість користування сучасними послугами, забезпечивши їхнє право на повноцінну участь у соціально-економічному та культурному житті, – зазначив Олександр Мільто.

– Вже кілька років поспіль, беручи участь у роботі комітету доступності, ми працюємо саме над тим, аби створити належні умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями, щоб вони почувалися рівними серед інших членів суспільства. Це наше головне завдання, – наголосив посадовець.

У цьому контексті, Олександр Мільто висловив сподівання, що у створенні безперешкодного життєвого середовища активну участь братимуть й громадські організації інвалідів.

Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова відзначила, що з метою посилення ролі “комітетів доступності” на громадські організації інвалідів покладатиметься особлива роль. Зокрема, в частині здійснення ними моніторингу діяльності та контролю за виконанням органами місцевого самоврядування, виконавчої влади та суб’єктами господарювання заходів обласного плану “Безбар’єрна Кіровоградщина”.

Робочі групи, до яких входитимуть представники громадських організацій, працюватимуть за дев’ятьма напрямками, зокрема, опікуватимуться та здійснюватимуть контроль за дорожньо-транспортною інфраструктурою, зв’язком, житловим господарством, соціальним захистом та зайнятістю інвалідів, а також освітою, спортом та охороною здоров’я осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Жваву дискусію під час наради викликали обґрунтовані зауваження з боку окремих членів комітету доступності стосовно неприпустимості формальних підходів у питанні створення відповідної інфраструктури для інвалідів. Адже, непоодинокими є факти, коли окремі школи, дитячі садочки, інші соціальні заклади, готелі, залізничні та автостанції на території області виявляються не пристосованими або ж облаштовані за принципом “аби рахувалося”, і теж є не придатними для безбар’єрного доступу.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*