Чи пристосований Ужгород для людей із особливими потребами? (ВІДЕО)

1 22 3 image 538 2. інвалідів

Пандуси та приспущені бордюри, світлофори, оснащені звуковим супроводом та парковка для людей із особливими потребами. Саме ці моменти на звернення Асоціації інвалідів краю протягом місяця в Ужгороді інспектують патрульні поліцейські, повідомляє Ужінформ.

«На виконання вимог ЗУ «Про соціальний захист інвалідів та людей із обмеженими можливостями», а також Постанови Кабміну про програму розвитку до 2020 року працівниками Служби безпеки дорожнього руху УПП проведені відповідні обстеження вуличної мережі міста Ужгород. За даними обстежень виявлено ряд недоліків, а саме: відсутність необхідних дорожніх знаків, розмітка, занижений бордюрний камінь, відсутність пандусів до закладів державних, комунальних, а також торгівельних центрів. Відповідні листи направлені до органів місцевої влади, а саме Ужгородської міської ради», — каже Олександр Ковальчук, в.о. начальника сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Ужгороді та Мукачеві.

Ужгородка Оксана Пацалюк за освітою архітектор, наразі перебуває у декретній відпустці. Каже: у місті пересуватися з дитячим візочком нелегко: пандуси, навіть якщо є, то непридатні для використання.

«Висота бордюрів не всюди є 15 см, як книжка пише. Десь на світлофорі є більше сантиметрів, десь взагалі немає. Пандусів в аптеки нема, в банки нема. Кожен день доводиться просити відкрийте мені двері. А ці дві металеві рейки геть непридатні теж, тому що металеві рейки заборонені, особливо, коли ідеться про гумові колеса. У нас пандуси – це дві рейки під великим кутом нахилу. Якщо візок я ще якось попхаю, то інвалід може просто перевернутися на спину, якщо ж це плитка якась, то просто ковзатиме», — говорить Оксана Пацалюк, ужгородка.

Попри припарковані машини проїхати з візком чи на візку в Ужгороді майже неможливо. Для врегулювання часто доводиться викликати поліцію. А поїздки громадським транспортом взагалі іноді схожі на квест.

«Найтяжче проїхати з візком там, де припарковані машини. Якщо машина паркується на тротуарі, то від краю тротуару має бути півтора метра. Чоловік часто викликає поліцію. На Корятовичі, де перехрестя і перехід до Кобзарика взагалі постійно паркуються на пішохідному переході машини. А громадський транспорт – це окрема історія. У маршрутки тобі не дозволяють з візком зайти, навіть якщо платиш додаткові 4 грн за місце. Таксистам теж завжди говорю, що маю візок для дитини, з четвертої служби знаходять таку машину, хоча візок складається», — говорить Оксана Пацалюк, ужгородка.

Наразі патрульні продовжують збирати матеріали про недотримання норм Закону України про забезпечення прав і свобод інвалідів та готують запити в Ужгородську міську раду, стосовно вирішення проблемних питань.

«Проблема у міста залишається – немає місць для паркування осіб з обмеженими можливостями, зокрема на пл. Петефі та Корятовича. За результатами даної контрольної перевірки підготовлена інформація у мерію Ужгорода, в інформації враховані пропозиції патрульних, будемо чекати відповіді. Якщо реакції не буде, то будемо повідомляти у прокуратуру міста Ужгород», — зазначає В’ячеслав Рущак, працівник сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Ужгороді та Мукачеві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*