Вінниччина стає доступнішою для осіб з інвалідністю

1 09 1 0 1 2. доступність, інвалідністю

 1 09 1 0 1

Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» презентувала новий проект «Доступність для всіх», який реалізовується за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

Проект «Доступність для всіх» направлений на популяризацію в суспільстві концепції універсального доступу особи до об’єктів та послуг, а також статей Конвенції ООН щодо прав осіб з інвалідністю. В рамках проекту було відзнято 5 інформаційних роликів «Доступність та універсальний дизайн», що показують сфери життя суспільства, у яких важлива доступність, а також – якою повинна бути доступність для людей, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, з порушеннями зору та слуху.

«Доступність – це не лише наявність пандуса, як дехто думає. Це цілий комплекс: архітектурна, інформаційна доступність, наявність відповідної сфери послуг для осіб з інвалідністю», – розповіла голова громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк.

«Доступність для всіх» перегукується з іншим проектом «Гармонії», що носить назву «Шалений мандрівник», у рамках якого створено одноіменний клуб. Його учасники мають змогу мандрувати історико-культурними місцями Поділля та моніторити на своєму шляху доступність закладів (кафе, автозаправних станцій тощо).

«Гармонія» стала однією з 12 громадських організацій – переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету», – відзначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Команда, яка працювала над створенням роликів, прагнула показати, що проблематика доступності на Вінниччині та в Україні загалом, стосується не лише людей з обмеженими можливостями, але й кожного громадянина.

В рамках проекту «Доступність для всіх» відбудеться обласний конкурс «Заклад дружній до людей» з метою виявлення найбільш «доступного» закладу Вінниччини. Переможців буде відзначено спеціальним дипломом «Вінничани рекомендують».

«Будуть братися до уваги не лише критерії архітектурної чи технічної доступності, але й надання послуг закладом, ставлення персоналу до відвідувачів тощо», – зазначила Раїса Панасюк. «Не потрібно забувати, що доступність є прибутковою. Так, комфортний заклад приваблює більше клієнтів, клієнти – це гроші, а гроші – прибуток власника закладу», – додала вона.

Детальніше про проект можна дізнатися на офіційній веб-сторінці громадської організації «Гармонія» (http://harmonia.co.ua).

«Доступність для всіх»

1. «Доступність для всіх»

2. «Доступне місто»

3. «Архітектурна доступність»

4. «Інформаційна доступність»

5. «Транспортна доступність»

 1 09 1 8 2

 1 09 1 15 3

 1 09 1 25 4

 1 09 1 33 5

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*