Про безбар’єрну Умань

1 17 2 1 2. інвалідністю, інвалідів

 1 17 2 1 1Серед інших питань, порушених на засіданні Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке відбулося 11 серпня 2016 року за участю фахівців і представників громадських організацій інвалідів, розглянуто стан виконання в Умані Указу Президента України від 03.12.2015 року № 678 «Про активізацію роботи щодо прав людей з інвалідністю» та виконання міської програми «Безбар’єрна Умань». На порядку денному засідання Комітету порушено ряд питань: забезпечення контролю дотримання забудовниками та об’єктами нагляду будівельних норм щодо створення безперешкодного середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями, пристосування міського пасажирського транспорту для перевезення осіб з інвалідністю, сприяння статутній діяльності громадських організацій інвалідів, організація громадських робіт щодо супроводу осіб з інвалідністю по зору, створення умов для навчання дітей з інвалідністю і інклюзивних класах, надання особам з інвалідністю необхідних реабілітаційних та соціальних послуг, забезпечення засобами реабілітації.

Голова Уманської ВТПО УТОС Олександр Нактініс зазначив про важливість запровадженого нововведення в уманських маршрутних автобусах ТОВ «Круїз – Авто» по оголошенню зупинок. Це надзвичайно полегшує життя людям з вадами зору. Разом з тим, звернув увагу на несправність мовного пристрою на світлофорному об’єкті що на площі Соборності, непофарбовані турнікети напроти виробничого приміщення ВТПО УТОС, що по вул. Горького.

Члени Комітету висловили подяку керівнику ТОВ «Круїз – Авто» Бойку В.М. за забезпечення в автобусах ввіреного йому товариства доступності інвалідів по зору до інформації. Внесли пропозицію про створення в м. Умань Школи аудиторів доступності.

Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*