Історія успішного працевлаштування в ІТ-сфері хлопця на візку

1 29 9 IMG 0136short- 2. аік, інвалідністю

1 29 9 IMG 0136short- 1

Денис Портний, який проживає у місті Нікополь, Дніпропетровської області та має інвалідність першої групи став тестувальником. Денис був слухачем ІТ курсів, організованих Благодійним фондом «Асоціація інвалідів-комп’ютерників» в рамках проекту «Кожен має право на працю: партнерство заради покращення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю». Проект реалізує фонд «Східна Європа» у партнерстві із «Благодійним фондом розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій «АІК», за фінансової підтримки британської благодійної організації «Всесвітня єврейська допомога» («World Jewish Relief»).

Головна мета проекту – сприяння працевлаштуванню у сфері інформаційних технологій та поліпшення матеріального стану осіб з інвалідністю. Проект передбачав навчання за наступними напрямками: комп’ютерна грамотність, основи веб-програмування, основи програмування, розробка сайтів з використанням CMS, поглиблене вивчення веб-програмування, Java SE. Навчання проходило онлайн для осіб з інвалідністю, які є громадянами України.

Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з Денисом Портним

– Доброго дня, Денисе. Розкажіть, будь ласка, трошки про себе.

– Мене звати Денис Портний. Я з міста Нікополь, Дніпропетровської області. Маю інвалідність першої групи. У 2008 році закінчив з відзнакою Нікопольську філію Запорізького державного університету, за фахом «Облік та аудит». Маю вищу економічну освіту.

– Чим Ви займалися до курсів ІТ?

– До перших курсів, що проводились АІК, («Школа успішних тестувальників» від Лабораторії якості в 2011 р.) займався написанням студентських робіт на замовлення, розробкою та підтримкою сайтів. А 2012 року займався ручним тестуванням після курсів, що проводив АІК.

– Як дізналися про курси ІТ від АІК?

– Я прочитав оголошення на сайті фонду (aik.ua).

– Чи сподобалися вам курси?

– Як для першого набору курси пройшли досить добре. Досить легко. Найбільше мені сподобалася можливість виконувати завдання в будь-який час.

– Чи використовували Ви якісь додаткові способи навчання з предметів ІТ? Чи займалися самоосвітою з програмування?

– Так, я читав статті в інтернеті, переглядав відео-уроки на Youtube, займався за допомогою книжок. Також займався самоосвітою. У деяких моментах необхідно навчатися під час трудової діяльності.

– Як Ви шукали роботу?

– Розміщував резюме на сайтах. Займався розсилкою резюме роботодавцям з підходящими вакансіями. Користувався особистими зв’язками.

– Чи цікаво було Вам проходити співбесіди?

– Досить цікаво і корисно. Є можливість з’ясувати сучасні тенденції та вимоги роботодавців.

– Як називається Ваша посада зараз?

– Тестувальник ручного тестування. Я працюю дистанційно у міжнародній компанії, яка має офіси по всьому світі.

– Чи подобається Вам ваша робота? Чим нова робота цікавіша за попередню?

– Так, мені подобається моя робота. Зараз я проходжу випробувальний термін. Моя нова робота містить більшу кількість обов’язків ніж попередня.

– Ваші побажання іншим особам з інвалідністю.

– Постійно навчатися та розширювати горизонти пізнання, не боятися братись за щось нове, розширювати коло спілкування в професійній сфері.

Вікторія Антонович

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*