У Львові відбувся конкурс «Українська писемність шрифтом Брайля»

1 29 1 1f62afcf4d2291e4d42. шрифтом брайля

22 травня у нашому місті відбувся конкурс серед осіб з порушеннями зору «Українська писемність шрифтом Брайля». Захід пройшов у приміщенні спеціалізованої бібліотеки для незрячих ім. Т. Шевченка Українського товариства сліпих (вул. Січових Стрільців, 5).

«У конкурсі взяло участь 20 осіб з порушеннями зору – членів Львівської територіальної первинної організації УТОС, серед них, зокрема, і учні з Львівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 100, писали диктант шрифтом Брайля. Метою конкурсу було перевірити не лише вміння учасників користуватися шрифтом Брайля, а також їх знання з граматики української мови. Всі учасники показали високі результати та були нагороджені цінними подарунками.» — Любов Кукуруза, керівник Львівського осередку УТОСу.

«Проведення таких заходів у нашому місті є необхідним, адже люди, які волею долі живуть у темряві, потребують підтримки громади, участі в колективних заходах, спілкування, аби вести активне соціалізоване повсякденне життя. Ми й надалі намагатимемось допомагати у проведенні таких зустрічей.» — Ольга Сільчак, заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради.

Захід реалізовано в рамках фінансової підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради громадським організаціям інвалідів і ветеранів, на здійснення ними статутної діяльності у 2014 році.

Довідка

Шрифт Брайля — рельєфно-крапковий шрифт для написання і читання незрячими, розроблений французом Луїсом Брайлем. В основі шрифту лежить комбінація шести крапок. Брайль використав порядок букв латинського алфавіту.

Марта Плішило

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*