У Рівному відбувся конкурс художньої самодіяльності для людей з вадами зору (ВІДЕО)

1 15 2 7285414 2. вадами зору

1 15 2 7285414 1У Рівному відбувся огляд-конкурс художньої самодіяльності хорових колективів і ансамблів для людей з вадами зору. На фестиваль з’їхалися майже три сотні учасників.

Геонефа Лаврентіївна співає все своє життя, каже, що це її улюблена справа. Тому незважаючи ні на що, жінка постійно бере участь у співочому конкурсі для людей з вадами зору.

Геонефа Лучинська, учасниця Рівненського ансамблю «Оберіг»:

– Беру участь давно. Колективи наші творчо ростуть, ми один з одним ділимося репертуарами і стараємося, коли відбуваються такі фестивалі, стати кращими.

Щороку для слабозорих людей влаштовують фестиваль художньої самодіяльності. Метою таких заходів, пояснюють організатори, є покращення самопочуття та настрою.

Ігор Подранецький, директор Рівненського УВП УТОС:

– Система товариства сліпих існує багато років і кожен рік проводиться цей конкурс. Художня самодіяльність – це один з елементів реабілітації інвалідів по зору. Кожен рік різні форми цієї художньої самодіяльності. В цьому році були хорові колективи і ансамблі.

На конкурс приїхало близько трьохсот учасників не лише з Рівненщини, але й з інших областей. Це були хорові колективи та ансамблі. Голова журі каже, що виступили добре.

Андрій Пастушенко, голова журі:

– Рівень колективів значно зріс. Хочу сказати, що з’явилися і нові колективи, зокрема в Луцьку. Так само в Рівному з’явився новий мішаний ансамбль, якраз він був кращий із жіночого ансамблю.

Загалом, за результатами регіонального конкурсу, право виступити вже на всеукраїнському фестивалі для слабозорих вибороли відразу декілька колективів.


Сфера-ТВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*