27 вересня 2016 року у м.Краматорськ відбудеться VІ Всеукраїнський конкурс краси для дівчат на інвалідних візках “Краса без обмежень – 2016”

1 21 1 ddc8f487393779 2. інвалідних візках, інвалідністю, інвалідів

27 вересня 2016 року в 14.00 в Міському Палаці культури ім. Леоніда Бикова, м Краматорськ, вул. Шкільна, 9, відбудеться VІ Всеукраїнський конкурс краси для дівчат на інвалідних візках «Краса без обмежень – 2016».

Ось уже шостий рік поспіль проводиться в нашій області цей конкурс, який дуже швидко набув широкої популярності не тільки в Донбасі, а і по всій Україні. Його ініціаторами та ідейними натхненниками є голова Донецької обласної організації інвалідів Надія Поламарчук та керівник молодіжного комітету ДООІ Віталій Святошенко.

Організаторами конкурсу традиційно виступили Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА, Донецька обласна організація інвалідів ВОІ СОІУ, Донбаський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів і Комітет молодіжної політики ДООІ.

Конкурс пройде під патронатом голови Донецької ОДА Павла Жебрівського, а також за фінансової підтримки народного депутата України Максима Єфімова.

Молодь з інвалідністю обмежена в спілкуванні і можливості творчого самовираження, тому проведення подібних заходів дозволяє зміцнити позитивний імідж інвалідів в громадській думці, сприяє їх активній інтеграції в сучасне суспільство. Це реальний шанс довести оточуючим, що люди в інвалідних візках при будь-яких обставинах знайдуть в собі сили, щоб проявити свої таланти та душевну красу, які будуть стимулом для ділових і творчих висот в майбутньому.

Конкурс відкрив нові можливості не тільки для людей з інвалідністю, а й для всього суспільства. Він допоміг фахівцям, зайнятим у здійсненні соціальної реабілітації людей з інвалідністю, освоїти нові форми і методи роботи. Державні структури реалізують комплексні заходи, спрямовані на реальне поліпшення життя людей з інвалідністю в Україні. Підприємці різного рівня на ділі втілюють ідею соціальної відповідальності бізнесу. Засоби масової інформації мають привід для створення позитивного іміджу не тільки людини з інвалідністю, але також чиновника і бізнесмена. Мільйони людей починають дивитися на людину з інвалідністю як на рівного, повноцінного і повноправного сусіда, і це – головне.

Мета заходу – залучення молоді з інвалідністю до культурних і духовних цінностей, які будуть стимулом для ділових і творчих висот в майбутньому.

У нинішньому конкурсі візьмуть участь 10 дівчат, що пересуваються на інвалідних візках, з різних регіонів України. Очікується приїзд понад 500 глядачів та гостей. Над програмою конкурсу працюють кращі постановники, хореографи, модельєри і візажисти Донецької області.

Всеукраїнський конкурс обіцяє стати яскравим, грандіозним і масштабнішим за форматом, ніж попередній, який пройшов у «Перлині Донеччини», м. Святогірськ Донецької обл. Який сюрприз чекає конкурсанток і глядачів на майбутньому дійстві, організатори поки що тримають в секреті, але те, що все буде на високому рівні, сумніватися не доводиться.

На свято запрошені: народні депутати України, Міністр соціальної політики України, дирекція Фонду соціального захисту інвалідів України та держслужби у справах інвалідів та ветеранів України, міські голови, керівники всеукраїнських громадських організацій інвалідів, відомі діячі культури та мистецтва.

В зв’язку з великою зацікавленістю до конкурсу з боку ЗМІ, очікується присутність на ньому великої кількості журналістів, представників телебачення і радіомовлення.

Інформаційна підтримка – всеукраїнська газета для людей з інвалідністю «Берег надії», сайт: dooi.at.ua

Більш детальну інформацію про захід можна отримати на сайті dooi.at.ua, в соціальній мережі www.facebook.com і в редакції газети «Берег надії», телефон:

(06264) 1-03-92.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*