Нардеп пропонує підвищити матеріальну допомогу інвалідам

Нардеп пропонує підвищити матеріальну допомогу інвалідам

Відповідно до закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», діти-інваліди віком до 18 років отримують державну соціальну допомогу розміром 70% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. У той же час існує і надбавка по догляду за дитиною-інвалідом розміром: на дитину-інваліда віком до 6 років – 50% прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, на дитину-інваліда віком від 6 до 18 років – 50% прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років.

Згідно зі змінами до вищевказаного закону, прийнятим на початку липня 2013 року, розмір надбавки по догляду за дитиною-інвалідом підгрупи А у віці від 6 до 18 років збільшився з 50% до 100%, а для інвалідів з дитинства І групи підгрупи А залишився колишнім. Виходить, що з досягненням дитиною-інвалідом підгрупи А повноліття розмір державної соціальної допомоги з надбавкою на догляд зменшиться на 271 гривню.

Тому народний депутат від фракції «Батьківщина» Валерій Сушкевич виступив з ініціативою збільшити розмір надбавки для інвалідів з дитинства І групи підгрупи А з 75% до 110%. Відповідний законопроект № 3018 «Про внесення змін до статті 3 закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» щодо надбавки по догляду» зареєстрований у Верховній Раді України.

За матеріалами: rada.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*