Керівники всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів закликали до переговорів та компромісів

ЗВЕРНЕННЯ

керівників всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів до керівників та осіб з інвалідністю інших громадських об’єднань

Конвенція ООН про права інвалідів робить пріоритетними питання осіб з інвалідністю на світовій арені, піднімає важливість вирішення цих питань на рівні нашої держави.

Громадські об’єднання інвалідів є тим інститутом, що виражає потреби своїх членів, через який безпосередньо здійснюється реалізація політики держави щодо осіб з інвалідністю.

Розбудовуючи інтегроване цивілізоване суспільство, ми, керівники всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів, маємо керуватися, першочерговою загальною стратегічною метою досягнення повної участі осіб з інвалідністю в суспільному житті та своєчасного включення всіх питань, пов’язаних з питаннями громадян з інвалідністю до всіх напрямків державної діяльності.

На цьому етапі дуже важливим вбачається об’єднання зусиль всіх громадських об’єднань для конструктивної та дієвої співпраці з метою прийняття рішень, спрямованих на забезпечення додержання прав та законних інтересів інвалідів.

Проведення акцій протесту, страйків, голодування – це неконструктивні методи вирішення проблем осіб з інвалідністю. Тому, ми звертаємося до керівників всіх громадських об’єднань з пропозицією створення солідарних та доброзичливих стосунків у суспільстві для вирішення протиріч та їх попередження шляхом переговорів та компромісів, формування механізмів соціального партнерства з органами влади та інститутами громадянського суспільства з питань прав осіб з інвалідністю.

Богданов С. І. (Всеукраїнська організація інвалідів “Союз організацій інвалідів України”)

Карпенко В. В. (Всеукраїнська спілка громадських організацій “Конфедерація громадських організацій інвалідів України”)

Котельянець С. В. (Українське товариство глухих)

Кравченко Р. І. (Всеукраїнська громадська організація “Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю”)

Князева В. Г. (Громадська організація жінок-інвалідів “Донна”)

Костюк Л. О. (Всеукраїнська громадська організація “Інститут реабілітації та соціальних технологій”)

Марусевич І. М. (Всеукраїнська громадська організація “Асоціація інвалідів-спінальників України”)

Осадчий О. М. (Українське товариство сліпих)

Скрипка Н. С. (Всеукраїнське громадське об’єднання “Національна Асамблея інвалідів України”)

Журавко О. В. Урядовий уповноважений з прав інвалідів, інвалід І групи

www.kmu.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*