Євпаторія – один із лідерів у Криму в забезпеченні громадян доступним житлом

Євпаторія є одним із лідерів серед регіонів Криму в реалізації ініціативи Президента України щодо забезпечення громадян доступним житлом. Про це повідомив голова Ради Міністрів АРК, голова Кримської республіканської організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Анатолій Могильов під час робочої поїздки до Євпаторії 31 липня.

«Програма «Доступне житло» працює в країні за ініціативи Глави держави вже третій рік, вона дає можливість людям купити квартиру за половину її вартості і в більш короткі терміни. Кримчани, які укладають договори за цією програмою, вже наступного року можуть отримати ключі від квартири. У Криму лідерами з виконання програми є Сімферополь і Євпаторія», – повідомив Анатолій Могильов.

Він нагадав, що в Криму за програмою «Доступне житло» 30% вартості квартири оплачує Держбюджет і ще 20% – бюджет АРК. Таким чином, кримчани мають можливість придбати житло за формулою 50х50.

У свою чергу мешканка Євпаторії Олена Пилипенко подякувала Раді Міністрів і міський владі за сприяння у реалізації програми «Доступне житло»: «Анатолію Володимировичу, ми багато років намагалися отримати квартиру. Ця програма стала для нас порятунком. Мій син – інвалід першої групи, коли ми стали учасниками цієї програми, то змогли придбати житло, і дуже вдячні».

У рамках робочої поїздки Анатолій Могильов ознайомився з ходом будівництва 54-х і 60-квартирного житлових будинків у 8-му мікрорайоні міста. У цей час на об’єктах ведуть монтажні та зовнішні оздоблювальні роботи. До кінця року до продажу за програмою «Доступне житло» будуть підготовлені 60 квартир. Ще 60 квартир у цьому мікрорайоні міста запропоновані для участі у програмі пільгового іпотечного кредитування.

Документи подані в банки для акредитації. Заявки на придбання квартир на пільгових умовах уже подали 75 євпаторійців.

У цілому, цього року в Криму планують укласти близько 260 договорів на придбання квартир за програмою «Доступне житло».

Нагадаємо, за підсумками 2012 року Крим посів 4-е місце серед 27 регіонів України за кількістю укладених договорів про будівництво доступного житла.

Прес-служба Кримської республіканської організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*