Фестиваль “Мукачево запрошує друзів” пройде завтра в місті над Латорицею (ФОТО)

5 серпня, в малому залі Мукачівської міської ради пройшло засідання за участі організаторів фестивалю художньої самодіяльності інвалідів зору “Мукачево запрошує друзів” та представників міської влади під головуванням Михайла Лабоша.

6 серпня, в Закарпатському обласному російському драмтеатрі відбудеться Міжрегіональний фестиваль художньої самодіяльності інвалідів зору “Мукачево запрошує друзів”.

Організаторами подібного фестивалю виступили: Василь Пондрич – голова профспілки інвалідів зору Мукачева, Дмитро Варга – голова міської спілки творчих інвалідів та Маріка Швардак – багаторазова переможниця всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів людей з обмеженими можливостями. Як зауважив Дмитро Варга, конкурс також проводитись за активної підтримки мукачівської міської влади й меценатів.

За словами організаторів фестивалю, у конкурсі братимуть участь 12 художніх колективів з 9 областей України, а це близько 37 чоловік.

“Метою фестивалю – є інтеграція незрячих людей в сучасне суспільство”, – зауважив один з організаторів свята Василь Пондрич. Він також додав, що дуже важливо аби люди позбавлені зору або слабозрячі мали можливість самоствердитись й гідно почувати себе на рівні з іншими.

Організатори свята не мають наміру брати участь у вокально-професійному конкурсі, так як хочуть аби інші учасники конкурсу мали рівні можливості перед журі.

З вітальними словами до організаторів фестивалю звернувся й заступник мукачівського міського голови Михайло Лабош, який акцентував свою увагу на частішому проведені подібних конкурсів, так як вони надають можливість розвивати таланти людей з обмеженими фізичними можливостями.

Опісля фестивалю, гостів розмістять на одній з баз відпочинку у селі Лісарня, що на Мукачівщині, де конкурсанти ознайомляться із загальновідомою закарпатською гостинністю.

Нагадуємо, фестиваль відбудеться 6 серпня о 10.30 в приміщенні Закарпатського обласного російського драмтеатру. Вхід вільний.

Фестиваль “Мукачево запрошує друзів” пройде завтра в місті над Латорицею

Джерело: Мукачево.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*