Черепасі-інваліду подарували протези ласти

https://www.youtube.com/watch?v=WElQjSH30Js

Логгерхеду, або головастій морській черепасі, що мешкає в японському океанаріумі та втратила передні ласти, ймовірно, у результаті нападу якоїсь акули, подарували штучні кінцівки. Ці лапи кріпляться до тіла тварини за допомогою спеціального жилета, котрий дуже надійно тримається та не ковзає під час плавання.

Логгерхед на прізвисько Ю переїхала до океанаріуму у середині 2008-го року, одразу ж після того, як потрапила у риболовні сіті. Виявилось, що тварина ледве плавала, тому що в неї частково були відсутні передні лапи. З кінця 2008-ого фахівці акваріуму розробляли моделі протезів, однак до цього часу забезпечити Ю відповідними штучними кінцівками не виходило – усі попередні варіанти ласт завдавали їй болю.

За словами Наокі Камезаки, фахівця з морських черепах, який доглядає за Ю, за останній час спроби забезпечити черепах, що стали інвалідами, штучними кінцівками робилися у світі неодноразово, однак всі вони зазнавали фіаско. На думку Камезаки, Ю, можливо, стала першою черепахою, що отримала зручні протези.

Логгерхеди вважаються видом, що вимирає, тому занесені до Міжнародної Червоної Книги. Ю приблизно двадцять п’ять років, вона важить дев’яносто вісім кілограмів, при цьому довжина її тіла складає вісімдесят два сантиметри. Ці черепахи в змозі прожити до п’ятдесяти років. Харчуються тварини водоростями, морськими губками, молюсками та ракоподібними.

novostiua.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*