Представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів здійснили інспекційний візит до м. Славутич

1 19 Zhuravko portrait 02122011 1 bez znachka 2. інвалідів

22 серпня 2013 року представниками Урядового уповноваженого з прав інвалідів продовжено ознайомлення з роботою реабілітаційних закладів Київщини, а саме з діяльністю Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Славутич. У ході поїздки вони також ознайомилися зі станом створення умов навчання дітей з особливими потребами в закладах освіти м. Славутича, відвідавши дошкільний навчальний заклад № 6 “Крунк” та Славутицький ліцей.

Центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів надаються соціально-реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю та молоді з функціональними обмеженнями, які мешкають у м. Славутичі. За період функціонування Центру із 24 випускників установи 14 дітей спрямовано в загальноосвітні заклади міста; 5 осіб отримало середньо-спеціальну освіту; 1 – вищу освіту; працевлаштовані – 4 особи.

Представники звернули увагу на підтримку місцевої влади в діяльності Центру. Однак, на сьогоднішній день в даному закладі існує потреба в забезпеченні методичними корекційно-розвивальними посібниками, навчальними програмами і матеріалами по роботі з дітьми та молоддю з глибокою розумовою відсталістю та важкими функціональними обмеженнями в сфері соціально-побутового навчання, профорієнтації та комунікації.

Дошкільний навчальний заклад № 6 “Крунк” знаходиться у Вірменському кварталі м. Славутича. Будівля дитячого садка дуже оригінальна, незвичайної асиметричної форми. На даний час у ДНЗ виховується 161 дитина дошкільного віку, в тому числі й діти з порушеннями зору. Як повідомила методист дошкільного навчального закладу, за результатами роботи з дітьми зі зниженим зором, 80% вихованців закладу з відповідним діагнозом, які проходять апаратне лікування та отримують корекційну допомогу спеціалістів, випускаються зі значно кращими показниками зору. Заклад працює за міжнародним українсько-польським проектом “Лідери освітніх ініціатив», активно використовують інформаційно-комунікаційні технології в освітньому процесі та взаємодії з батьками.

З основними напрямами діяльності Славутицького ліцею представників Урядового уповноваженого з прав інвалідів ознайомила директор закладу Тетяна Нечай. Ліцей містить 20 сучасно обладнаних навчальних кабінетів, серед них 5 оснащені мультимедійними проекторами, 1 – інтерактивною дошкою, 2 комп’ютерні класи, кабінет фізики оснащений 10 нетбуками; лекційна та спортивна зала, кабінет психолога, методичний кабінет, бібліотека з читальною залою та книгосховищем. Заклад підключено до міської мережі “Електронне місто”. Як зауважила Тетяна Нечай, “ми не пішли шляхом ретро, а створюємо власний «дух ліцею», який живе в стінах, не на папері, а в характері більшості викладачів і від них переходить до учнів. Але головне в стилі роботі ліцею – це системне та органічне поєднання навчальної та науково-дослідницької діяльності. У нас вміють цінувати живу думку, допитливий погляд, відкритість до переконань інших, постійний творчий пошук”. Ліцей обладнаний пандусом та готовий поповнити ряди своїх учнів дітьми з інвалідністю.

Прес-служба Урядового уповноваженого з прав інвалідів

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*