В Харкові відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню глухих

В Харкові відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню глухих. утог, вадами слуху, інвалідів

В Харкові відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню глухих. утог, вадами слуху, інвалідів

Харківська обласна організація УТОГ напередодні Міжнародного дня глухих провела круглий стіл на тему «Взаємодія з місцевими органами влади у вирішенні проблем інвалідів зі слуху». Участь у ньому взяли голови шести територіальних організацій УТОГ Харківщини, представники Департаменту соціального захисту населення ХОДА, Департаменту праці та соціальної політики, Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради, керівництво міської, представники громадських організацій.

За словами голови Харківської обласної організації УТОГ Олени Яковлєвої, інваліди зі слуху мають особливі проблеми, в першу чергу пов’язані з необхідністю роботи з сурдоперекладачами. Проте сьогодні існує гостра нестача цих кадрів. За словами присутніх, серед нагальних питань, з якими стикаються люди з вадами слуху, труднощі з отриманням довідок, слухових апаратів, мобільних телефонів тощо. Проте найважливішим залишається питання працевлаштування.

«Цей круглий стіл дуже важливий для практичної роботи нашої громадської організації, для допомоги у вирішенні проблем інвалідів по слуху. Сьогодні керівники наших організацій отримали вичерпні відповіді на свої питання. Ми почули також від представників органів міської та обласної влади інформацію, що стосується змін у законодавстві, яку вони отримують від міністерств соціального захисту та охорони здоров'я. Усе почуте надасть нам реальну допомогу в роботі з нашими інвалідами по слуху», – сказала Олена Яковлєва.

Із 2 тисяч громадян з вадами слуху області 1250 – працездатного віку від 20 до 60 років. Проте через вади їх здоров’я вони сьогодні не мають роботи і навіть перспектив її отримати. З метою впровадження нових сучасних підходів в організації сприяння зайнятості інвалідів Міністерство соціальної політики України з 20 вересня 2013 року запровадило у Харківській області пілотний проект щодо організації соціального супроводу осіб з інвалідністю після їх працевлаштування.

Довідка. Харківська обласна організація УТОГ – одна з найстаріших в Україні – була створена у вересні 1917 року. Сьогодні на обліку 5 територіальних організацій УТОГ та 27 первинних перебуває 2155 глухих осіб. До її складу входять два учбово-виробничих підприємства. Співпрацює з двома спецшколами-інтернатами для дітей з вадами слуху в м.Харкові, вечірньою школою для глухих.

Харківська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*