Донецьких чиновників навіть не оштрафують за позбавлення дітей-інвалідів оздоровлення (ВІДЕО)

1 31 383877789 2. дітей-інвалідів

1 31 383877789 1Міська рада щороку виділяє пільгові путівки, однак через чиновників до дітей вони не доходять.

Донецькі чиновники не отримають догани чи штрафи за те, що залишили без пільгових путівок дітей з обмеженими можливостями, йдеться у сюжеті випуску ТСН.Ранок.

Прокурорська перевірка лише в одному райвідділі освіти встановила – замість чотирьох десятків малюків за державний кошт оздоровився лише один.

У 7-річної Амелії рідкісна хвороба. Дівчинка час від часу втрачає рівновагу та координацію. Плавання та санаторний відпочинок йдуть їй на користь, каже мама.

Підлікувати доньку на морі за власний рахунок родина може нечасто, а пільгові путівки не отримували жодного разу.

“Нічого цього ми не отримуємо, тому що це все тільки на папірці написано і на словах красиво вони вміють розповідати”, – пояснює мати Амелії Юлія Щербина.

У прокуратурі кажуть, що дітям-інвалідам міськрада щороку виділяє пільгові путівки на море та в табори. Але до самих дітей вони не доходять.

“Перевіркою встановлено, що із 42 дітей-інвалідів, які перебувають на обліку у відділі, було оздоровлено лише одну дитину. Крім того, не були виділені путівки дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та дітям загиблих шахтарів”, – повідомив перший заступник прокурора Ворошиловського району Донецька Олександр Глушко.

У відділку освіти виправдовуються – путівки роздали іншим пільговикам.

“Батьки дітей-інвалідів відмовляються від оздоровчих путівок, тому що не всі діти можуть самі себе обслуговувати. У зв’язку з тим, що батьки дітей-інвалідів відмовилися від путівок – ці путівки були розподілені серед інших дітей пільгових категорій”, – пояснює начальник відділу освіти Ворошиловського району Донецька Ліна Черкасова.

Мати Амелії визнає – від путівок відмовилась, бо пропонували те, що дитині геть не підходить. Зокрема, путівку на Азовське море ранньою весною, коли ще зовсім холодно.

Чиновникам, які позбавили дітей-інвалідів відпочинку, ані штрафи, ані догани не загрожують. Їх покарали затримкою у присвоєнні чергового рангу держслужбовця.

Раніше у прес-службі прокуратури Донецька повідомили, що з 42 дітей-інвалідів путівку на оздоровлення отримала лише одна дитина. Замість них за бюджетні кошти відпочивати в санаторії поїхали 12 дітей, які не мали підстав для пільгового оздоровлення.


Кореспондент ТСН Світлана Федчун

TCH.ua

Одна репліка к “Донецьких чиновників навіть не оштрафують за позбавлення дітей-інвалідів оздоровлення (ВІДЕО)”

  1. Ирина :

    Можно подумать это во всех регионах Украины такой беспредел пока все решают чиновники так и будет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*