У Луцьку в особливих діток – особлива крамниця

1 04 1 jJmZaTCkeG8 2. студії

1 04 1 jJmZaTCkeG8 1

У Луцьку мистецька студія відкрила квітково-сувенірний магазин, щоб діти-інваліди мали змогу творити. У «3 Roses» продаватимуть дизайнерські дрібнички зроблені не лише мамами діток-інвалідів, які безкоштовно займаються у студії «Творчість», але й ними самими. Вторговане втрачатимуть на підтримку творчості неповносправних дітей.

«3 Roses» «оселилося» на проспекті Волі, якраз навпроти Волинської обласної станції переливання крові. Як розповіла господиня магазину, а заодно і один із керівників студії «Творчість» Тетяна Доброжанська, крамницю відкрили, щоб підтримати студію.

«Під час безкоштовних занять діти-інваліди та їхні мами роблять найрізноманітні речі ручної роботи: ароматичні саше, ляльки тильди, броші, квіткові композиції, варять мило, шиють креативні ортопедичні подушки, плетуть із бісеру і не тільки.

Все, що потрібно для роботи, вони отримують тут, а свої витвори везуть додому. А ще ж частування смачненьким… Тож, звісно, що на все це потрібні гроші. Сподіваємося, що цей магазин стане популярний серед лучан і матеріально підтримає нашу «Творчість», – ділиться сподіваннями пані Тетяна.

Студія діє вже вісім років. Спершу в ній займалося, восьмеро дітей, а тепер туди ходить 40 і стільки само мам. Найстаршій учасниці студії майже 40, а наймолодшому – шість років. Тут є 60 волонтерів. Керує студією Лариса Навацька, а Тетяна Доброжанська, як зізналася сама, відповідає за креатив та матеріальне забезпечення.

На заняття збираються двічі на місяць: дітьми займаються волонтери, а мами спілкуються, підтримують одна одну, діляться досвідом і… творять. Час проведений у товаристві, яке знає чим ти живеш, не дозволяє опускати рук, переконує, що життя триває.

«Соціально-психологічна група для мам – це місце, де вони діляться своїми проблемами. Окрім того, у них свої заняття. Наприклад, вони можуть вчитися готувати суши, чи якийсь оригінальні соуси до страв. І це три години релаксу…», – розповідає Тетяна Доброжанська.

Заняття студії проходять на базі церкви «Фіміам», яка надає приміщення і спеціалізований транспорт, щоб зібрати разом учасників студії.

«Те, що збираємося у церкві зрозуміло, бо люди, які вірять у Бога, вони все ж таки більше думають про інших», – наголосила моя співрозмовниця.

Тамара Зубенко

Фото Вікторії Величко

“Слово Волині” +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*