У Харкові хочуть відкрити друкарню з виготовлення тактильних книг

1 15 21979 2. сліпих, інвалідів

1 15 21979 1Міні-друкарню з виготовлення тактильних книг планують організувати представники громадських організацій, що займаються проблемами незрячих харків’ян.

Така пропозиція надійшла в ході відвідання ними Харківського центру реабілітації молодих інвалідів та членів їхніх сімей «Право вибору».

У ході заходу його учасникам презентували тактильні книги, які використовують для незрячих відвідувачів центру. У результаті виникла ідея організувати в місті міні-друкарню з виготовлення рельєфних книг. Така друкарня працювала б як для потреб Харківського обласного навчально-виховного комплексу для сліпих дітей ім. В. Г. Короленка, так і для громадських організацій людей з порушеннями зору.

Присутні ознайомилися з діяльністю центру, поспілкувалися з його працівниками та відвідувачами. Зазначимо, на базі Харківського центру реабілітації молодих інвалідів та членів їхніх сімей «Право вибору» щодня отримують допомогу з різних напрямків до 60 дітей молодшого віку з порушеннями зору і супутніми захворюваннями.

Зустріч була приурочена до Міжнародного дня сліпих. Організатор заходу – Харківське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Довідка. Міжнародний день сліпих – всесвітня дата, покликана привернути увагу людей до тих, хто назавжди втратив зір і опинився у важкій життєвій ситуації. Цей день відзначається щорічно 13 листопада, в день народження відомого педагога Валентина Гаюї (Valentin Hauy). У 1784 році в Парижі він на свої особисті кошти і в своєму власному будинку відкрив першу в світі школу для сліпих дітей під назвою «Майстерня трудящих сліпих». Всесвітня організація охорони здоров’я, бажаючи увічнити пам’ять про Валентина Гаюї, прийняла рішення відзначати Міжнародний день сліпих в день його народження.

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*