Полтавську область відзначено як кращу в питанні працевлаштування інвалідів

1 30 izobrazhenie 128 1 2. реабілітації, інвалідів

1 30 izobrazhenie 128 1

26 грудня 2013 року заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олександр Коваль взяв участь у селекторній нараді Міністерства соціальної політики України під головуванням Міністра Н.Ю. Королевської з обговорення питання «Про підсумки роботи установ і закладів соціальної сфери у 2013 році».

В ході наради роботу Полтавської області відзначено як кращу в питанні працевлаштування інвалідів. В області працевлаштовано 42,6 % осіб з обмеженими фізичними можливостями (середній відсоток по Україні – 36).

1 30 izobrazhenie 133 2

Незважаючи на складну економічну та соціальну ситуацію, вже завершено фінансування другого траншу державних соціальних допомог за цей місяць. Зараз кошти направляються в райони для зарахування на персональні рахунки громадян у банках та виплачені поштовими відділеннями.

Міністр відзначила посилення соціального захисту найбільш уразливих категорій громадян. За її словами, на виконання Соціальних ініціатив Президента України цього року був суттєво підвищений рівень соціального захисту дітей-інвалідів підгрупи «А», а також дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку або піклування.

Ще одним напрямком роботи, за словами Наталії Королевської, стало посилення соціального захисту ветеранів та інвалідів. У середньому на 10% порівняно з 2012 роком зросла грошова допомога ветеранам до 5 травня, були істотно підвищені пенсії всім інвалідам війни II і III груп та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років.

Важливим досягненням року, що минає, Наталія Королевська назвала також зміни у сфері розвитку соціальної інфраструктури. За її словами, на виконання Соціальних ініціатив Президента 2013 року було запроваджено соціальну послугу денного догляду за дітьми-інвалідами (вже діють 78 таких відділень), розширюється мережа соціальних центрів матері та дитини для підтримки вагітних жінок та матерів з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах в регіонах (на даний час їх 19 по Україні) та створено 145 додаткових дитячих будинків сімейного типу.

У Полтавській області на виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича в частині державної підтримки сімей, які виховують дітей-інвалідів та запровадження системи реабілітаційних заходів, з метою повного охоплення реабілітацією дітей-інвалідів у системі соціального захисту населення створено 5 центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів (м. Кременчук, м. Полтава, м. Лубни, м. Миргород, м. Гадяч).

Протягом 11 місяців 2013 року центрами соціальної реабілітації дітей інвалідів надано реабілітаційні послуги 790 дітям-інвалідам, що на 115 більше, ніж в 2012 році.

До реабілітаційного процесу залучено 282 дитини-інваліда з територіально наближених районів.

З метою забезпечення сімейними формами виховання дітей-інвалідів 17 вересня 2013 року відбулося відкриття відділення денного догляду у міському Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів департаменту праці та соціального захисту населення виконкому Кременчуцької міської ради.

На зазначену мету Рішенням Кременчуцької міської ради виділено 205,9 тис. грн., за рахунок чого проведено ремонт приміщення та облаштування зазначеного відділення, сформовано групу дітей у кількості 8 осіб.

Полтавська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*