Незрячі виконавці подарують львів’янам концерт «Відчинилося життя»

1 30 2 maxresdefault. незрячих

3 травня о 18:00 годині на площі Ринок незрячі виконавці з України та Грузії, провідні артисти та оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької подарують концерт «Відчинилося життя. Open to life» до Дня міста.

«Цей захід є надзвичайно важливим для нас, тому що дуже часто ми не тільки не бачимо, а й не чуємо один одного. Потрібно заповнювати цей дефіцит.

Проекти, які відбуваються в закритих приміщеннях, мають великі ризики, адже потрібно, щоб хтось був свідомим, щоб хтось розумів, що відбувається, щоб він купив квиток і прийшов, наприклад, до театру або до іншого приміщення. Ми вважали важливим провести цей захід саме на День міста і зробити його саме на площі Ринок, аби усі люди мали можливість стати учасники проекту». — Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

Склад незрячих вокалістів проекту представлений іменами кримської татарки Зери Кіраджиєвої (Сімферополь) – фіналістки телешоу «Народна зірка 2009», Олени Ковтун (Полтава) – переможниці телешоу «Україна має таланти 2010», Марії Швардак (Мукачево) – лауреата I-го Міжнародного фестивалю пісні для незрячих «Голос серця 2013» у Кракові, Василя Сукача (Луцьк), Наталії Слюсарчук (Вінниця), Вікторії Дудік (Рівне), Миколи Пришнівського (Тернопіль), Галини Джали, Світлани Пашкіної, 8-річного Антона Головацького (Львів), ансамблю «Гармонія» (Житомир). Вперше у концерті братимуть участь незрячі виконавці з Грузії – Нато Вепхвадзе, Бачана Маргвелашвілі, Георгій Басилашвілі.

Також на концерті виступить відомий скрипаль-віртуоз Олександр Божик. А супроводжуватиме виконавців оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької під диригуванням заслуженого артиста України Богдана Мочурада.

«Нам страшенно приємно, що нас запросили виступити саме на дні народженні міста Львова. Це для нас важливо, адже цей проект є так само символічним, як і цей день. В проекті будуть брати участь наші постійні виконавці, кримчани, зокрема Зера Кіраджиєва, яка, незважаючи на усі теперішні складнощі, приїде та виступить в дуеті з відомим співаком Павлом Табаковим. Ще одною родзинкою будуть виступи незрячих вокалістів з Грузії, які давно хотіли виступити в цьому проекті. Виступ буде дуже символічним та показовим і можливо надасть змогу розправити крила.

Хочеться подякувати оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької під диригуванням заслуженого артиста України Богдана Мочурада, який єдиний погодився працювати з незрячими. Також хотілося б додати, що наш проект вже понад 6 років об’єднує всю Україну». — Оксана Потимко, засновник та організатор проекту «Відчинилося життя», виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ».

Ярослав Альохін

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*