На Дніпропетровщині цього року спецавтомобілі отримали 52 громадянина з обмеженими фізичними можливостями

1 22 8 302386042 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

На Дніпропетровщині проживає біля 185 тис громадян з обмеженими фізичними можливостями. Ці громадяни отримують особливу увагу та підтримку з боку держави та області: фінансову допомогу, ремонти житла, оздоровлення, забезпечення житлом, медикаментами, спеціалізованою технікою. Тільки цього року 52 жителі регіону з обмеженими фізичними можливостями отримали спеціально облаштовані автомобілі.

Протягом 2014 року виплачено людям з особливими потребами компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування та на транспортне обслуговування, встановлено телефони інвалідам І та ІІ груп, виплачено матеріальну допомогу 2,24 тис. особам на суму 857 тис грн.

З метою підтримки діяльності 6 громадських організацій інвалідів та ветеранів їм надано 730 тис. грн.

За рахунок спеціального фонду Держбюджету здійснюється щорічне фінансування Державних програм соціальної, трудової та професійної реабілітації понад 1 тис. інвалідів.

За рахунок коштів Фонду створено 24 робочих місця для інвалідів.

Обласним Центром зайнятості постійно проводяться ярмарки вакансій по додатковому залученню людей з обмеженими можливостями на підприємствах Дніпропетровщини.

Довідково:

5 травня у світі відзначається Міжнародний день боротьби за права інвалідів. Цей день, поряд з міжнародним днем інвалідів, що відзначається 3 грудня, покликаний звернути увагу людей на проблеми, пов’язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями.

Днiпропетровська обласна державна адмiнiстрацiя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*