В яких санаторіях замість кримських цього року можуть оздоровитися інваліди?

1 20 5 nem 2. санаторій

“Я інвалід. Маю проблеми з хребтом. В минулі роки мені давали безкоштовні путівки на оздоровлення в кримські санаторії. Розумію, що тепер про оздоровлення в Криму варто забути… Скажіть, будь ласка, що пропонуватиме держава замість кримських курортів. Можливо, з якимись санаторіями вже є домовленість про безкоштовне оздоровлення інвалідів?”

Олена Рогань, м. Львів

1 20 5 nem 1
Фото: nemirov.eu5.org

Оксана Яковець, заступник директора департаменту соцзахисту населення Львівської облдержадміністрації:

– До цього часу люди, які мали проблеми з хребтом, спинальники, отримували путівки в три українські санаторії: два із них на західному узбережжі Криму – в місті Саки (спеціалізований спинальний санаторій ім. Академіка М. Бурденка і центральний військовий клінічний санаторій ім. М. Пирогова) та один у Слов’янську, що в Донецькій області (санаторій “Слов’янський”).

Проте зараз, зважаючи на ситуацію в країні, співпраця з ними неможлива. Альтернативи цим санаторіям наразі немає, але Міністерство соціальної політики активно працює над пошуком якщо не аналогічних, то принаймні схожих лікувально-оздоровчих закладів. В Україні є багато центрів реабілітації інвалідів, тому цілком можливо, що хворі люди, які потребують реабілітації, оздоровлюватимуться саме в них. Але щодо грошових компенсацій наразі нічого сказати не можу.

Володимир Комар, головний лікар санаторію “Немирів” ЗАТ “Укрпрофоздоровниця”:

– З Міністерством соцполітики санаторій “Немирів” співпрацює постійно. Але цього року люди, які б мали оздоровлюватися в Криму, до нас потрапити не зможуть, бо всі путівки вже розподілені. Тобто цього року ми оздоровлюватимемо тільки тих, з ким маємо укладені угоди, контракти. Можливо, наступного року така співпраця буде набагато ширшою.

У нашому санаторії лікуємо людей, які мають ураження опорно-рухового апарату, нервової системи, хвороби шкіри, захворювання серцево-судинної системи, гінекологічні та урологічні недуги. У наш санаторій приїздять на лікування з ревматичним поліартритом, остеохондрозом, травматичними ушкодженнями кісток. Зазначу, що “Немирів” унікальний тим, що має найбільш концентровану сірководневу воду в Україні.

У комплексному лікуванні ванни такого типу використовуємо при захворюваннях суглобів, хребта, гінекологічних та урологічних недугах. Крім ванн, популярними в “Немирові” є й аплікації з озокериту. Ця теплова процедура особливо ефективна для суглобів.

Ольга Шведа

“Львівська Пошта”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*