До Одеси — на візочках

1 26 4 22061 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

1 26 4 22061 1Працівники пасажирського вокзалу Одеса-Головна 18 червня з ранку до вечора зустрічали людей з обмеженими фізичними можливостями: допомагали під час висадки з вагона, перевозили багаж, розташували на спеціально виділених місцях у залі підвищеної комфортності, пропонували усім бажаючим гарячі та холодні напої.

Як з’ясувалося, ці пасажири приїхали до Одеси на виїзний семінар, організований Всеукраїнською суспільною організацією «Асоціація інвалідів-спинальників України», де обговорюватимуть питання працевлаштування інвалідів та пристосованість санаторіїв Одещини до відпочинку інвалідів-колясочників.

Перший поїзд, на якому приїхали учасники та активісти асоціації інвалідів, прибув до Одеси о 5:22 (на ньому також прибули близько 30 інвалідів різних груп із зони АТО). Усього 18 червня приїхало до Одеси 20 інвалідів-колясочників з різних куточків України: Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська, Миколаєва, Чернівців. Представник організації інвалідів з Миколаєва Валентина Ігнатова залишилась приємно враженою гостинністю одеських залізничників.

— Ми вдячні керівникам вокзалу і залізниці за допомогу, яку щоразу надають інвалідам під час зустрічі їх в Одесі, — зазначила В. Ігнатова. — Із задоволенням приїжджаємо сюди кожного разу. Приємним сюрпризом для нас стала нова кімната відпочинку на вокзалі. Минулі роки влітку ми зустрічалися в Криму, також є один базовий санаторій в Слов’янську, проте цьогорічні події не дали нам можливості провести там семінари. Думаю, найближчим часом розглянемо питання про визначення базовими санаторії Одеси, адже нам тут дуже подобається!

Не залишилася байдужими і сімейна пара активістів асоціації із Запоріжжя Ірина Петровська та Віктор Карпов, яких не засмутив той факт, що цього року вони не змогли поїхати до Криму.

— В Одесі на виїзному семінарі ми не вперше і залюбки проведемо кілька літніх днів у цьому місті, — запевнило подружжя.

До санаторію «Одеса», де проходитиме семінар, учасників та активістів асоціації інвалідів доправили двома спеціальними комфортабельними автобусами. До речі, обговорюватимуть актуальні проблеми людей з обмеженими фізичними можливостями впродовж кількох днів — до 23 червня.

Як стало відомо під час бесіди з активістами асоціації, життя інвалідів-спинальників є доволі насиченим. Для них організовують по кілька великих заходів у різних містах України на рік — це Ірпінь, Чернівці, Балта (Одеська область). Тут для людей з обмеженими фізичними можливостями проводять спортивні змагання, зокрема авторалі.

Анна Канцер

“Магiстраль”

1 реплік к “До Одеси — на візочках”

  1. татьяна :

    Подтверждаю, что работники жд вокзала Одессы, даже по сравнению с Киевом превзошли сами себя. Встречают инвалидов по просьбе встречающих – БЕСПЛАТНО! Сопровождают до такси – БЕСПЛАТНО!
    СПАСИБО! И самое главное в Одессе есть такси для перевозки инвалидов, обзвонила, для интереса, несколько городов Украины – нет!
    Вот где сервис и качество! Страна учитесь у Одессы!Низкий поклон!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*