Черкащина прийняла 50 підопічних з Макіївського психоневрологічного інтернату

1 03 6 1683 3. психоневрологічного інтернату

1 03 6 1683 2Черкащина вкотре довела, що їй не байдужий чужий біль і вона готова підтримати тих, хто того найбільше потребує. Тому, коли днями до Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з Донецької області надійшло прохання по можливості розмістити 50 підопічних Макіївського психоневрологічного інтернату, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало відгукнувся та взявся допомогти цим людям.

Так, у короткі строки було підготовлено усе необхідне, аби зустріти і транспортувати недієздатних осіб, серед яких прибуло багато у важкому стані та потребували термінової медичної допомоги.

Директори будинків-інтернатів також відповідально поставилися до поставленого завдання й зробили все можливе, щоб новоприбулі мешканці не відчули жодного дискомфорту та були забезпечені всім необхідним. Найбільше підопічних прийняли до себе Стеблівський (11), Смілянський (10), Гельмязівський (7) психоневрологічні інтернати та Звенигородський будинок-інтернат для інвалідів та пристарілих (11).

За словами керівників інтернатних установ, вони усвідомлюють усю ступінь відповідальності, яку беруть на себе.

– Ми розуміємо, що доки у східних регіонах України все не налагодиться, ми відповідаємо за цих громадян. Сподіватимемося, що незабаром страшні події на Сході країни закінчаться й люди зможуть повернутися у звичну для них обстановку. А нині робитимемо все можливе, щоб вони почували себе комфортно та були забезпечені всім необхідним, – поділився своїми думками директор Стеблівського психоневрологічного інтернату Віталій Залізняк.

Міністерство соціальної політики, яке переймається захистом дітей-інвалідів, громадян похилого віку та інвалідів, що проживають в інтернатних установах, які розташовані в зоні проведення антитерористичної операції, висловило щиру вдячність керівництву Черкаської області за їхню готовність прийняти й піклуватися про підопічних Макіївського будинку-інтернату.

За інформацією Департаменту соціально захисту населення облдержадміністрації

Черкаська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*