Вінницьке протезно-ортопедичне підприємство готове протезувати усіх учасників АТО, які того потребують

1 04 5 Vinnycke-protezno tumth 2. пацієнта

1 04 5 Vinnycke-protezno tumth 1

Сьогодні держава обіцяє повністю забезпечити протезуванням тих, хто його потребує. За український виріб називають суму собівартості від 14 до 80 тисяч гривень, закордонний обійдеться майже в 600тисяч.

У палатах Вінницького казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства пацієнти звикають до протезу, вчаться ним користуватися, одягати і знімати, ходити, та навіть бігати. Тут є і фізіотерапевтичний кабінет, і тренажерна зала.

Залежно від стану здоров’я пацієнта, протези одягають різної мобільності. Є такі, що повноцінно замінюють кінцівку. Для більш рухливого, щоправда, потрібно міцніше здоров’я. А ще, кажуть, важливий настрій пацієнта – налаштування на повноцінне життя.

Сьогодні, називаючи вартість протезів, фахівці вказують ціну від 14 до 80 тисяч. Їх виготовляють не лише з українських складових, використовують і закордонні.

Коли виникає потреба протезування, за умови наявності необхідних документів, держава повністю усі витрати бере на себе. Вінницькі медики кажуть, що готові протезувати не лише інвалідів, військовослужбовців, а й усіх учасників АТО, які того потребують. Для цього у них є достатньо умінь та знань, потрібна лише державна підтримка та фінансування.

Спеціально для тих, хто отримав інвалідність внаслідок участі в антитерористичній операції, працівники Міністерства соціальної політики розробили пам’ятку. Для того, аби постраждалі могли швидше зорієнтуватись, до кого звертатись, і обрали необхідний заклад, у брошурі вказали контактні телефони та адреси департаментів соціальної політики в регіонах та перелік підприємств, які можуть надати необхідні засоби реабілітації.

Вінницька обласна державна телерадіокомпанія “ВІНТЕРА”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*