У Івано-Франківську проживає понад 300 інвалідів зору

1 29 e9c7514aeba36f94a28e9bf2be161. зору

Щорічно в жовтні та листопаді у світі вшановують людей, які мають проблеми із зором. 15 жовтня визнано Міжнародним Днем білої тростини, а 13 листопада – «Міжнародним днем сліпих».

«Кожен, при зустрічі з незрячими, має замислитися, що доброго ми можемо зробити для цих людей, адже вони потребують постійної допомоги. Так, потрібно працювати над встановленням звукових сигналів біля адміністративних будівель, щоб дати можливість людям з вадами зору відчути, де саме знаходяться поріг і вхідні двері, існує чи ні пандус, тощо. Це все ті дрібнички, на які у повсякденному житті ми, зрячі, навіть не зважаємо», – каже директор Департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому Олександра Заклинська.

У Івано-Франківську проживає понад 300 інвалідів зору і більше половини з них є інвалідами зору першої групи, які не бачать нічого, крім темряви.

В місті функціонує комітет доступності до інфраструктури міста, на засіданнях якого постійно піднімаються питання облаштування будинків пандусами, озвучення світлофорів і звукові сигнали на входах до адмінбудівель, озвучення зупинок в транспорті.

«На сьогоднішній день найактуальнішими є питання озвучення світлофорів Івано-Франківська та встановлення звукових інформаційних пристроїв в міському громадському транспорті. Спільними зусиллями міського виконавчого комітету та громадських організацій сліпих минулого року впроваджено проект, завдяки якому озвучено 36 світлофорів міста. А от питання з громадським транспортом ще потребує опрацювання», – розповідає Олександра Заклинська.

За її словами, саме ці питання, серед іншого, підніматимуться 12-13 листопада в конференц-залі готелю „Надія” на Всеукраїнському семінарі-тренінгу. На семінар запрошені як представники громадських організацій, так і представники влади.

Розпочнеться семінар 12 листопада о 13.00 год.

БРIЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*