Миколаївські правоохоронці викрили жінку, яка заробляла на фізичних вадах людей (ВІДЕО)

1 17 8 423152 1. людьми

Працівники відділу по боротьбі із протидії торгівлі людьми УМВС України в Миколаївській області провели комплекс заходів і зібрали всі необхідні докази для доведення в суді факту протизаконних дій 48-річної мешканки міста Миколаєва, яка заробляла на інвалідах – жебраках.

До працівників відділу по боротьбі із протидії торгівлі людьми надійшла інформація про те, що мешканка міста Миколаєва для отримання прибутку вербує людей із фізичними вадами та, надаючи притулок й використовуючи їх уразливий стан, примушує їх жебракувати.

Під час проведення перевірки працівниками міліції було встановлено наступне. Влітку, коли 60-річний чоловік, один з потерпілих, знаходився на ринку в місті Миколаїв, до нього підійшла жінка і, з’ясувавши, що він інвалід та не має постійного місця проживання, запропонувала йому жебракувати на користь її матері в обмін на їжу й надання місця проживання. Громадянин погодився, і після цього щоденно власниця домоволодіння, на території якого його оселили, відвозила чоловіка на інвалідній колясці на територію, прилеглу до автовокзалу, де він просив милостиню. Всі гроші жінка забирала собі.

Слідчим управлінням УМВС розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.149 КК України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини», санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

В помешканні «гостинної» жінки, де проживав потерпілий, проведено обшук, в ході якого знайдено та вилучено докази її протиправних дій – особисті документи громадян, інвалідні коляски, аркуші з різними надписами, наприклад «Уважаемые граждане! Помогите, пожалуйста, сыну на платную операцию диагноз опухоль мозга», та інші.

Відносно зловмисниці обрано запобіжний захід у вигляді утриманні під вартою, проводяться слідчі та процесуальні дії, направлені на всебічне і повне дослідження обставин кримінального провадження, встановлюються громадяни, які потерпіли від дій підозрюваної.

СЗГ УМВС України
в Миколаївській області


МВС УКРАЇНИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*