Офтальмологи подякували творцям кінострічки “Поводир” за турботу про інвалідів зору

1 21 4 trailer 2. поводир, інвалідів

Головний лікар Київського центру мікрохірургії ока Сергій Риков подякував творцям культової української кінострічки “Поводир” за турботу про людей, що мають вади зору. Про це він зазначив у коментарі УНН.

“Приємно констатувати турботу вітчизняного кінематографу про інвалідів зору в Україні. Саме турботою я називаю те, що українські митці за підтримки меценатів спромоглися та подарували незрячим людям можливість бачити культовий український фільм “Поводир”, — сказав він.

Крім того, за його словами, митці кіно, які забезпечили можливість тифлоперекладу стрічки фактично на рівні з офтальмологами працюють заради покращення умов життя інвалідів зору.

“Від імені усіх офтальмологів, які лікують незрячих пацієнтів, я дозволю собі подякувати ініціаторам цього проекту, а саме за забезпечення тифлоперекладом кінострічок. Можливості інвалідів зору у побуті, зрозуміло, що є обмеженими, не кажучи вже про можливості культурного виховання, а тим паче відпочинку. Те, що зробили для них митці та працівники кінотеатрів, можна назвати просто — дозволили їм чути не лише діалоги та монологи акторів, але й уявляти, а власне, бачити картини природи, красу головних героїв, обставини за яких розгортаються події у стрічці.

Якщо ця практика приживеться у вітчизняному кінематографі, то можна говорити, що кіномитці на одному рівні з офтальмологами країни працюють заради покращення умов життя інвалідів по зору”, — зазначив Сергій Риков.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, 12 листопада у національний прокат вийшла українська стрічка “Поводир, яку було номіновано на “Оскар”.

“Поводир” демонструють в українських кінотеатрах з тифлоперекладом.

Петро Івасюк

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*