У Миколаєві відбулася психологічна майстерня «Робота педагогічних працівників із учнями з особливими потребами відповідно до нозологій»

1 24 1 res da78734bac7ff7c99667e4af067bfabaa20f351f 2. дцп

1 24 1 res da78734bac7ff7c99667e4af067bfabaa20f351f 120 листопада 2014 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася психологічна майстерня «Робота педагогічних працівників із учнями з особливими потребами відповідно до нозологій».

Роботу майстерні відкрила Старєва А.М., к. пед. н., доцент, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, яка підкреслила важливість підготовки вчителів та практичних психологів до роботи з дітьми, які мають психофізичні порушення у контексті планування роботи психологічної служби та МОІППО на 2015 рік із урахуванням положень проекту Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років.

У першій частині психологічної майстерні Гусевою Ларисою Олександрівною, лікарем-неврологом Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів, актуалізовано питання збільшення кількості дітей, які мають порушення психофізичного розвитку та здійснено теоретичний огляд клінічної характеристики дітей із ДЦП і раннім дитячим аутизмом.

Друга частина присвячена відпрацюванню навичок роботи з дітьми, які мають порушення опорно-рухового апарату та хворі на аутизм, у ході майстер-класів з тем:

– особливості навчання дітей із ДЦП: організація рухового режиму під час ігор, занять, відпочинку.

– монтессорі-терапія в корекційній роботі з дітьми з діагнозом ДЦП.

– проблеми сенсорної інтеграції дітей із аутизмом.

– досвід навчання аутичних дітей навичок соціалізації.

У заході взяли участь методисти з психологічної служби районних (міських) методичних кабінетів (центрів), практичні психологи та заступники директорів із навчально-виховної роботи спеціальних шкіл-інтернатів І–ІІ ступенів Миколаївської обласної ради.

Здобутий практичний досвід допоможе практичним психологам і заступникам директорів із навчально-виховної роботи не тільки краще зрозуміти особливості розвитку дітей, які мають порушення психофізичного розвитку, а й знайти резерви та можливості для розвитку власного професіоналізму.

Департамент освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністарції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*