Прес конференція фестивалю «Повір у себе!» 2014

1 25 2 IMG 0455 1 2. фестивалі

1 25 2 IMG 0455 1

20 листопада 2014 року в Укрінформі, місто Київ, відбулася прес конференція, присвячена фестивалю «Повір у себе!». У прес конференції взяли участь: Лариса Остролуцька, Марцинківський Олег Олександрович, Чуніхін Олександр Натанович, Пономарьова Леоніда, Шелухіна Анастасія, Тюмєнєва Дар’я.

23 фестиваль об’єднав 1480 дітей та молоді з інвалідністю з десяти районів столиці, з 70 організацій міста. До районних турів залучено 34 спонсорські організації. У фестивалі взяли участь 46 партнерів районних турів фестивалю.

Атмосфера на фестивалі дуже тепла і доброзичлива. Діти і молодь знаходять тут нових друзів, отримують можливість спілкування, якого їм так не вистачає у повсякденному житті. Унікальність фестивалю полягає і в тому, що, хоча всі учасники мають якусь інвалідність, диференціація підходу до оцінок дозволяє домогтися того, що всі вони знаходяться в рівних умовах. Оскільки зі звичайними дітьми їм змагатися на рівних складно. Діагноз дитини також не обговорюється. Члені журі оцінюють виключно майстерність виконання. Приміром, в хореографічному жанрі обговорюється композиція танцю, костюм. Поведінка на сцені, виконання рухів, артистичний талант. В жанрі образотворчого мистецтва оцінюється техніка малювання, сюжет композиції, якість виконання роботи. Для дітей та молоді з інвалідністю, що виконують свої роботи без допомоги рук, існує окрема номінація – «нерукотворне мистецтво». Для дітей, які не говорять є номінація «жестова пісня». Для бажаючих показати свій акторський талант – «акторська майстерність». Усього у фестивалі 9 номінацій. У кожній номінації обирають шість переможців.

В організації фестивалю активно бере участь людина із проблемами зору, студентка університету імені Шевченко, радіожурналістка – Леоніда Пономарьова.

«Молодь, це активний учасник суспільного життя. За допомогою фестивалю «Повір у себе!» молодь допомагає молоді. Відбувається обмін знаннями та досвідом. Це найкраще що може бути. Людина, яка чогось досягла у житті, яка творчо мислить, вміє щось робити, може бути корисною суспільству.

Колись я також брала участь у фестивалі. Зараз я навчаюся в університеті та працюю радіожурналістом. Тому на усе інше просто не вистачає часу. Але, мені подобається встановлювати контакти, заводити нові знайомства, спілкуватися. Я не беру участь у фестивалі безпосередньо, але я допомагаю в організаційних питаннях.

Мені подобається моя робота. Планую робити кар’єру у цьому напрямку. Я роблю інтерв’ю, зустрічаюся з людьми, працюю в редакції. За характером я комунікабельна, завжди любила спілкуватися з людьми, виступати, брати активну участь у громадському житті. Мені дуже цікаво пізнавати людей, знайомитися із їх поглядами на речі і на світ. У роботі я люблю розмаїття. Можу висвітлювати різні тематики, які є актуальними на даний момент.

Я хочу сказати, що суспільство відкрите для нас (для людей з особливими потребами). Наприклад, я навчаюся в університеті на денному відділенні. Для мене не було створено якихось особливих умов у навчанні, немає поблажливого ставлення. Проте, незважаючи на це, я впевнена у собі, і хочу, щоб інші люди із обмеженими фізичними можливостями також почувалися впевнено».

1 25 2 IMG 0456 2

1 25 2 IMG 0464 3

Вікторія Антонович

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*