У Рівненській бібліотеці презентують першу українську книгу в форматі DAISY

1 26 1 Tobi 2. daisy

1 26 1 Tobi 127 листопада о 17.00. у приміщенні Комунального закладу «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради (IV поверх, Світлиця) відбудеться презентація поетичної збірки Вікторії Самчук «Тобі емоції справжні».

Вікторія Самчук – незряча поетеса, заступник голови Рівненського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії», а також член громадської ради при Рівненському міськвиконкомі. Вікторія неодноразово довела, що має не тільки поетичний талант, а ще великий дар мужності та сили не коритися обставинам.

Книгу «Тобі емоції справжні» жінка спромоглася видати у трьох форматах: плоскодрукованому, аудіокниги у форматі мр3 та першої в Україні художньої аудіокнижки, зробленої в форматі DAISY з повним дотриманням авторських прав.

DAISY (від англ. Digital Accessible Information System, Цифрова доступна інформаційна система) — це стандарт цифрового формату для запису «цифрових книг, що говорять» (англ. Digital talking books). Даний формат поєднує різні способи подання матеріалу: звичайний текст, аудіоматеріали та ілюстрації. Багаторівнева навігація забезпечує перехід до потрібної книги, розділу, глави або сторінки. Також даний формат надає можливість вибору способу відтворення аудіоматеріалів: прослуховування аудіокниг в дикторском виконанні, або за допомогою читання текстового файлу вбудованим мовним синтезатором DAISYплеєра або програмного забезпечення для прослуховування книг у форматі DAISY. В Україні у 2014 році розпочалося створення першої DAISYбібліотеки. У цьому проекті бере участь й Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека.

У видання, яке стало другим для відомої рівненської поетеси, ввійшли вибрані поезії за період з 2007 по 2014 роки. Збірка поділена на п’ять тематичних розділів, а оформлення книги професійно та якісно здійснено її батьком Ростиславом, це робить рядки її віршів переконливими та повчальними.

Видання здійснене за кошти міського бюджету відповідно до Програми підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в місті Рівному на 2011-2015 роки.

7d.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*