Проблемні питання людей з обмеженими можливостями

1 01 5 1417186777 1 2. інвалідністю

1 01 5 1417186777 128 листопада 2014 року перший заступник голови Черкаської обласної ради Наталія Кравцова взяла участь в семінарі-зборах з питань прав людини, рівності та недискримінації людей з інвалідністю в різних сферах життя суспільства. Захід був організований з ініціативи директора обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» Лідії Чаплюк та проходив за участі директора Департаменту соціального захисту населення Руслана Чикала, представників територіальних органів виконавчої влади, громадських організацій та людей з обмеженими фізичними можливостями.

Під час засідання було обговорено найгостріші проблеми й потреби сьогодення людей з особливими потребами, кожен з присутніх мав змогу висловити власне бачення вирішення того чи іншого питання. Також сторони окреслили кроки на найближче майбутнє з тим, щоб спільними зусиллями вирішити ці питання.

Звертаючись до присутніх Лідія Чаплюк, перш за все, подякувала представникам влади й, зокрема, особисто голові обласної ради Валентині Коваленко за увагу до їхньої організації та постійну допомогу її членам.

Головними проблеми категорійних і людей з інвалідністю, за словами директора обласного осередку, залишаються питання транспортного забезпечення й зручного паркування громадського транспорту на зупинках, стає актуальним очистка тротуару від снігу й посипання протиковзаючими сумішами, не вирішені проблеми обладнання пандусами і поручнями закладів загального користування, але чи не найгострішим залишається питання працевлаштування людей з інвалідністю.

1 01 5 1417186743 2Звертаючись до присутніх, Наталія Кравцова зауважила, що на сьогодні турбота про людей, які в силу різних життєвих обставин потрапили в скрутне становище – один з основних напрямів соціальної політики держави та керівництва області, тож люди з особливими потребами не одні, не забуті й влада готова до тісної співпраці з усіх питань.

– Принагідно хочу запросити вас на «круглий стіл», що відбудеться в обласній раді на початку наступного тижня за участі керівників області, профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних представництв виконавчих органів влади на предмет трудовлаштування людей з обмеженими можливостями… Попередні зустрічі й обговорення питань, що турбують вас, показали, що для категорійних громадян саме працевлаштування – одне з найбільш проблемних, – відзначила Наталія Кравцова.

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації

Черкаська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*