У Полтаві людей з особливими потребами лікували доброзичливим ставленням та оплесками

1 22 2 img 7162 2. фестивалю

1 22 2 img 7162 1Не дарма Полтаву називають серцем України, адже саме сердечності, доброзичливого ставлення до оточуючих жителям нашого краю не позичати.

Свідченням цьому стало проведення фестивалю для людей з особливими потребами «Зірка надії». Ще минулого року, ініціативу проведення проекту «Мистецтво об’єднує всіх» Міністерства охорони здоров’я України підтримали у Полтаві.

Так «народився» фестиваль «Зірка надії», який цього року проводили вже вдруге на сцені Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя під опікою голови оргкомітету, головного психіатра Полтавщини Віталія Закладного. Це надзвичайно знаково для всіх учасників фестивалю, адже вони мали змогу виступити на професійній сцені, відчути себе зірками, отримати кожен свою «порцію» оплесків. Така терапія, переконані лікарі, найважливіша для їхніх підопічних.

— Діти з нетерпінням чекають цього фестивалю, вони готуються, займаються з викладачами танцями, вчать гуморески, – розповіла працівник Микільського реабілітаційного центру Олена. – Ми допомагаємо дітям у їхньому прагненні бути потрібними, зрозуміти, що вони також мають здібності, можуть виходити на сцену, показувати те, що вміють найкраще.

Підопічні інтернатних, медичних закладів та центрів соціально-побутової реабілітації Полтавщини різного віку співали, танцювали, дивували присутніх театралізованими постановками. Серед них свої творчі доробки глядачам демонстрували вихованці самодіяльний театр «Дзвіночок» Полтавського навчально-реабілітаційного центру Полтавської облради, де грають діти з синдромом Дауна, Андріївської спеціалізованої школи-інтернату, Міського центру реабілітації інвалідів, Микільського реабілітаційного центру. Несприятливі погодні умови стали на заваді участі у фестивалі Зінківської школи-інтернату та Новосанжарського дитячого будинку-інтернату.

— Дивлячись на такі заходи, на те, як готуються ці люди і їх викладачі, і як сердечно та жваво реагують глядачі, переконуєшся і відчуваєш, як любов проявляється поміж нас, – підсумував враження Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, який відвідав фестиваль. – На глибоку повагу і захоплення заслуговують лікарі та педагоги, які вклали свої сили і душу, щоб допомогти підопічним і підтримали їх творче вираження.

Ніна Нєстєрова

«Kolo.poltava.ua (Новини Полтави)» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*