Створення комфортних умов для людей з обмеженими можливостями – пріоритет обласної влади

1 05 1 img 0015 2. маломобільних, інвалідів

1 05 1 img 0015 1

Впродовж 2007-2014 років департаментом архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської облдержадміністрації, була проведена та продовжується робота із забезпечення безперешкодного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до нових об’єктів, об’єктів реконструкції та капітальних ремонтів існуючих будівель та приміщень закладів культури та охорони здоров’я, навчальних закладів, об’єктів житлового та громадського призначення, в тому числі із забезпечення житлових об’єктів засобами проводового радіомовлення.

Про це повідомив директор департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації Володимир Харченко під час робочої наради із виконувачем обов’язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іваном Крисаком 30 грудня.

Виконувач обов’язків голови обласної державної адміністрації зауважив, що питання соціального захисту та створення комфортних умов для людей з обмеженими можливостями – пріоритет обласної влади. В цьому напрямку продовжуватиметься робота і надалі.

«Спільно з Управлінням Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області департамент здійснює низку організаційно-технічних і правових заходів, спрямованих на забезпечення дотримання діючого законодавства, державних стандартів, норм і правил щодо виконання життєво необхідних заходів, які враховують потреби інвалідів та інших маломобільних груп населення при проектування та будівництві», – наголосив Володимир Харченко.

За його словами, про хід виконання державних програм щодо створення оточуючого безбар’єрного середовища, окремі результати роботи, проблеми та можливості їх вирішення департамент щоквартально, щопіврічно та щорічно звітує перед обласною державною адміністрацією та Мінрегіонбудом України.

«Однією з досі не вирішених проблем на сьогодні є відсутність в області комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур при обласній державній адміністрації, – продовжив директор департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації. – Впродовж останніх двох років ми просимо Голову Національної Асамблеї інвалідів України Валерія Сушкевича надати пропозицію щодо кандидатури від Національної Асамблеї інвалідів України або іншої громадської організації інвалідів за рекомендацією Національної Асамблеї інвалідів України до складу комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур при обласній державній адміністрації. Однак і досі дане питання залишилося не вирішеним».

У свою чергу, Іван Крисак підкреслив, що дане питання візьме на особистий контроль.

Тернопільська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*