За допомогою сучасних технологій

1 26 1 1421843436 emblema-kievorg 2. утог

1 26 1 1421843436 emblema-kievorg 1В організаціях УТОГ здійснюється робота з обслуговування нечуючих за допомогою онлайн-перекладача жестової мови та забезпечення впровадження і використання в роботі з глухими сучасних інтернет-технологій з обміну та передачі інформації через соціальні мережі, інтернет-сайти та інше. Таку роботу активно започаткували у Житомирській, Харківській та інших організаціях УТОГ.

Зокрема, у Київській організації УТОГ та у підвідомчих їй територіальних організаціях, у Будинку культури УТОГ від 2013 року впроваджена послуга надання нечуючим онлайн-консультацій за участю голів та спеціалістів відповідних організацій. З цією метою всі робочі місця відповідних працівників обладнані фронтальними веб-камерами та підключені до безлімітного Інтернету.

На даний час Київська організація УТОГ активно працює над питанням інформування нечуючих міста Києва та області за допомогою соціальних мереж. Так, у лютому 2013 року була створена офіційна сторінка Київської організації УТОГ в соціальній мережі ВКонтакте за адресою http://vk.com/utog_kyiv, яка налічує понад 300 учасників. А на початку грудня 2014 року в соціальній мережі Facebook було відкрито офіційну сторінку Київської організації УТОГ за адресою https://www.facebook.com/kievutog. Обидві сторінки постійно оновлюються, поповнюються свіжою актуальною інформацією про діяльність Київської організації УТОГ та про питання, що цікавлять глухих осіб.

М. Левицький,
голова Київської організації УТОГ

Газета “НАШЕ ЖИТТЯ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*