Держава гарантує протезування кожному пораненому військовому, який його потребує, – Павло Розенко

1 27 6 DSC 6489 1422004370 79534227241 3 0 1 2. протезування

1 27 6 DSC 6489 1422004370 79534227241 3 0 1

Перебуваючи з робочою поїздкою у Львівській області, 22 січня Міністр соціальної політики Павло Розенко відвідав Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування.

Міністр оглянув сервісний центр підприємства із сучасними технічними засобами реабілітації. Окрім того, Павло Розенко відвідав лабораторію складного протезування та ознайомився з методами виготовлення протезів за новими технологіями.

«В Україні була, можна так сказати, своя культура протезування. На жаль, це невисокий стандарт послуг, і він пов’язаний з тим, що була серйозна державна монополія. А коли є державна монополія – це означає відсутність розвитку. Це не питання останніх років. Це питання всього розвитку протезно-ортопедичної галузі», – зазначив Міністр.

З іншого боку, за його словами, сьогодні з’являються нові можливості, галузь розвивається, з’являється конкуренція. «І це підприємство показує приклад всім, що треба вдосконалюватися, підвищувати якість продукції, посилювати доступність цієї продукції. Тоді вони будуть конкурентоздатні», – підкреслив Павло Розенко.

Також Міністр зазначив, що оскільки це державне підприємство, то держава, безумовно, допомагає отримати державне замовлення. «За наявності реальної ситуації, коли ми повинні забезпечувати протезами хлопців із зони АТО, – у нас є можливість надавати їм належні послуги. Певний рівень ми гарантуємо. Важче – зі складним протезуванням. Сподіваюся, що в недалекій перспективі ми і цим зможемо їх забезпечувати. У цьому питанні нам допомагає НАТО. Вони пропонують брати військових на складне протезування», – повідомив Павло Розенко.

Міністр наголосив, що кожному військовому, який потребує протезування, держава його гарантує: «Навіть витрати на складне протезування, які перевищують певні ліміти, держава готова компенсувати. І можливо буде порушуватися питання щодо збільшення суми цього ліміту».

Павло Розенко звернув увагу на те, що дуже важливою є комунікація між протезними підприємствами та госпіталями: «У тих областях, зокрема, Львівський, якщо комунікація є, то жодних скарг і проблем немає. Протезування відбувається швидко. І ми дали доручення оперативно інформувати Мінсоцполітики про те, хто потребує протезування та допомоги, і як люди цю допомогу отримують».

1 27 6 DSC 6480 1422004373 2

Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*