У Черкаській області знижуються показники виходу на первинну інвалідність

1 30 4 412701 1 2. інвалідності

1 30 4 412701 1

На цьому було наголошено під час проведення Медичної ради щодо результатів діяльності Черкаського обласного центру медико-соціальної експертизи.

Підсумкова Медична рада проходила за участі заступника директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Олега Найдана. Він подякував працівникам закладу за високі результати роботи в питаннях з медико-соціальної експертизи та реабілітації інвалідів.

Під час проведення Медичної ради з основною доповіддю виступив головний лікар закладу Владлен Лепський. Він доповів про стан первинної інвалідності населення області за 2014 рік, зокрема, відзначивши, що за показниками первинної інвалідності Черкащина за останні два роки посідала 4 рангове місце в Україні по дорослому населенню та 2 рангове місце по населенню працездатного віку.

«Cпостерігається тенденція до зменшення кількості оглянутих осіб у зв’язку з більш широким застосуванням встановлення групи інвалідності безтерміново в осіб з анатомічними дефектами та стійкими прогресуючими незворотними розладами стану здоров’я та порушень функцій життєдіяльності людини відповідно до Критеріїв встановлення груп інвалідності, – зазначив Владлен Лепський. – Протягом 2014 року медико-соціальними експертними комісіями було оглянуто 16 335 жителів області, із них визнано інвалідами вперше 4044 особи».

У підсумку свого виступу Владлен Лепський наголосив, що основними напрямками роботи Центру й надалі буде вдосконалення роботи з медико-експертної та реабілітаційної допомоги особам з інвалідністю; подальше впровадження в роботу сучасних інформаційних технологій; співпраця з державними та науково-дослідними установами з питань надання консультативної допомоги та впровадження в практику їх наукових розробок, а також співпраця з громадськими організаціями інвалідів області.

1 30 4 412702 2

Прес-служба МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*