У Луцьку безробітні допомагатимуть незрячим

1 06 1 32748 2. инвалидам

1 06 1 32748 1У Луцьку безробітні працюватимуть на громадських роботах, допомагаючи інвалідам по зору. Про це стало відомо 4 березня під час засідання Луцького міськвиконкому.

У пояснювальній записці до проекту рішення Про організацію громадських робіт у 2015 році йдеться про те, що громадські роботи є видом суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади, які організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконуються ними на добровільних засадах. Фінансування громадських робіт здійснюється за рахунок коштів бюджету міста Луцька та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття рівними частинами пропорційно сумі витрат на їх організацію.

Минулого року Луцьким міським центром зайнятості та Волинським осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації людей з вадами зору «Генерація успішної дії» були організовані громадські роботи для безробітних, зареєстрованих в Луцькому міському центрі зайнятості.

Протягом 2014 року 15 безробітних допомагали інвалідам по зору супроводжуючи їх для виконання щоденних необхідних потреб, які включали в себе: супровід в поліклініки, аптеки, магазини, ринки, державні установи, на транспорті. Загальна сума витрат на заробітну плату вищезазначеним особам за рахунок коштів бюджету міста Луцька та коштів Фонду склала 34,8 тисяч гривень.

На сьогоднішній день потреба в супроводі сторонніх для інвалідів по зору залишається актуальною.

Члени виконкому підтримали проект рішення, тож цьогоріч луцькі безробітні і надалі допомагатимуть інвалідам по зору.

“Слово Волині”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*